SİVEREK HALKI PEYGAMBER SEVGİSİYLE BİR ARAYA GELDİ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siverek Kalesinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğine binlerce peygamber sevdalısı katıldı.

SİVEREK HALKI PEYGAMBER SEVGİSİYLE BİR ARAYA GELDİ
01 Mayıs 2011 - 13:31
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra-Der tarafından tarihi Siverek Kale’sinde kutlu doğum programı düzenlendi. Saat 13.00’te Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan program Siverek İkra-Der Başkanı Mühittin Akay’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Akay konuşmasında derneklerinin kuruluş amacına değinerek, çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi.
Program daha sonra sanatçılar Mustafa ve Özcan’ın söyledikleri Kürtçe ve Türkçe ilahi ve okunan Kürtçe mevlit ile devam etti. İlahilerin ardından Kübra Öztürk(11) tarafından peygamber efendimiz üzerine yazılmış olan şiir okundu.
Programa konuşmacı olarak bölgenin saygın âlimlerinden Molla Celal, peygamber efendimizin örnek alınması ve misyonu ile ilgili bir konuşma yaptı.
Molla Celal, Peygamber efendimiz peygamberliğin son halkası olduğuna değinerek, “Kıyamet gününde bütün peygamberler bile ondan şefaat diliyorlar. Elhamdülillah Allah bizi o peygambere ümmet kıldı. O peygamber gelince yeryüzünde ne zulümler işleniyordu. Burada üç tane hususu dikkat edeceğiz. Birincisi İnsanlar arasında sınıf farkı vardı. Bazı insanlar (Haşa) pazarlarda hayvanlar gibi satıp alınıyordu. İkincisi cinsiyet farkıydı. Erkek egemen toplumda, kadın eziliyor, kadın hor görülüyor, hakaret ediliyor hatta kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Üçüncü husus ise sınıf farkı vardı. Zenginler fakirlerin kanını emiyor, onları sömürüyordu. Allahu Teala peygamber efendimizi bu zulümleri ortadan kaldırmak amacıyla elçi olarak gönderdi. Peygamber efendimizde Allah’a güvenerek ondan yardım bekleyerek görevini en güzel şekilde yaptı” dedi
Müslümanların fedakar olması gerektiğini vurgulayan Molla Celal, “Bu Allah’ın dininin hâkim olabilmesi için her birimiz birer Ayşe, birer Hatice, birer Esma olmaya aday olduksa; birer Ebubekir, birer Ömer, birer Mus’ab, birer Ali olabildikse inşallah Allah’ta tekrar o devrisaadeti yeryüzüne hâkim kılacak. Bütün alem rahat edecektir” dedi
Molla Celal’ın konuşmasının ardından Molla Münir tarafından Kürtçe bir konuşma yapıldı. Program Özcan ve Mustafa’nın söylemiş olduğu ilahi ve marşların ardından Molla Münir tarafından okunan dua ile sona erdi.
Siverek Gençlik Haber














Bu haber 2649 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor