SİVEREK HALKI DEPREMZEDELERE EVİNİ AÇTI

Deniz Uğurlu
Van Depreminin ardından Siverek’e yerleşen 20 kişilik 4 mağdur aileye Siverek halkı sahip çıktı.

SİVEREK HALKI DEPREMZEDELERE EVİNİ AÇTI
16 Kasım 2011 - 08:30
Van ve Erçiş’te üst üste meydana gelen depremlerle zor günler yaşayan Vanlı dört mağdur aile, Siverekli hayırsever vatandaşların girişimleri sonucunda Siverek’e yerleşti.
İsminin açıklanmasını istemeyen ve çok odalı bir evini akraba olan 3 depremzede aileye tahsis edip masraflarını karşılayan bir hayırsever, tüm Sivereklilere Van’daki depremzede ailelere yardım çağrısında bulundu. Konu hakkında açıklama yapan hayırsever vatandaş ayrıca başka bir hayırsever vatandaşında 20 kişiyi 1 yıl boyunca misafir edebilmek amacıyla girişimlerde bulunduğunu söyledi. Bu ailelere Siverek İkra-Der gıda, giyecek ev eşyası yardımında bulundu.
DEPREMZEDE AİLELER ÇOCUKLARI İÇİN TELEVİZYON İSTEDİ
Van’dan gelerek Siverek Abdalağa Mahallesinde yaşamaya başlayan depremzede başka bir aileye, Siverek İkra-Der sahip çıktı. Van’da uydu dükkânı bulunan Z. A (35) 6 kişilik ailesiyle bir tanıdığı aracılığıyla Abdalağa Mahallesinde bir eve yerleşti. Mağdur aileye Siverek İkra-Der gönüllüleri tarafından gıda, giyecek, battaniye, halı ve ev eşyası yardımında bulunuldu. Van’da ekonomik durumunun çok iyi olduğunu söyleyen Z.A, yaşanan deprem olayından sonra evinin yıkıldığını belirterek, bir arkadaşı vasıtasıyla Siverek’e yerleştiğini söyledi.Mağdur aile, çocukları için hayırseverlerden televizyon istedi.

SİVEREK İKRA-DER’DEN DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği, Van’daki depremzedelere ulaştırılmak amacıyla gıda yardımı kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 4. nolu taziye evinin karşısında, yeni saat kulesi yanında gıda bankası oluşturuldu. Toplanan yardımlar Siverek Belediyesi tarafından sağlanan araç ile Van’a gönderilecek.
www.siverekgenclik.com


Bu haber 2694 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...