Siverek Halkı Darbecilere Karşı Meydanı Terk Etmedi

Yurtta Sulh Konseyi isimli yapı tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından meydanları dolduran halk, Ak Parti İlçe Binası ve İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden ayrılmıyor.

Siverek Halkı Darbecilere Karşı Meydanı Terk Etmedi
16 Temmuz 2016 - 09:18





FETÖ terör örgütüne mensup “Yurtta Sulh Konseyi” isimli grup tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne tepki amacıyla, Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Ak Parti İlçe Binası önünde toplanan binlerce kişi günün ilk ışıklarına kadar alanı terk etmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırımın, “Darbeye karşı meydanlara çıkın” çağrısının ardından Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Ak Parti Siverek İlçe Binası önünde toplanan binlerce kişi çeşitli sloganlar atarak darbecilere tepki gösterdi.

Siverek Halkı Tek Vücut Oldu

Siverek Belediyesi hoparlörlerinden yapılan sesli çağrıların ardından Siverek Ak Parti İlçe Binası önünde toplanan halk telefon ile ulaşabildikleri kişilere ulaşarak tanıdıklarını alana davet etti. Kalabalık kısa süre içerisinde Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğünü bahçesini de doldurdu.Erkeği, kadını, genci, yaşlısı ile binlerce kişi düşmana karşı tek vücut oldukları mesajını verdi.

Minarelerden Salâvat ve Tekbirler Eksik Olmadı

Siverek İlçe Merkezinde bulunan tüm camilerde sabah namazına kadar merkezi sistem ile salâvatlar ve tekbirler getirildi. Sabah ezanının okunmasının ardından alanda toplanan binlerce kişi sabah namazı kılmak üzere başta Siverek Ulu Camii olmak üzere, Sulu ve Yeşil camiye akın etti. Ulu cami içerisindeki kalabalık cami avlusuna taştı. Namazın ardından Siverek Müftüsü Burhan Barut tarafından ülkenin içerisindeki düştüğü kötü durumdan kurtulması için dua yapıldı. Siverek Belediyesi ise sabah namazının ardından alandaki binlerce kişiye çorba dağıttı.

Ahmet Karavar’dan Direnişe Tam Destek

Karavar Ailesi ileri gelenlerinden Refah Partisi Eski Milletvekili Ahmet Karavar, aile üyeleri ile birlikte darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Ak Parti İlçe Binası önüne gelerek halkın direnişine tam destek verdi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3434 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı