Siverek Halkı 9. gününde de meydanları doldurdu

Siverek Halkı 9. gününde de meydanları doldurdu

Siverek Halkı 9. gününde de meydanları doldurdu
24 Temmuz 2016 - 18:18

15 Temmuz tarihinde bir grup Amerika destekli FETÖ/PDY askerinin darbe girişiminin ardından meydanlara dökülen Siverek halkı 9. gününde de meydanları doldurdu.

Kaymakamlık binası çevresini dolduran binlerce vatandaş, ‘eve dönün’ çağrısı gelmeyene kadar alanları terk etmeyeceğini söyledi.

Ellerinde bayraklarla meydanı dolduran halka seslenen Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, ikinci bir emre kadar meydanı terk etmeyeceklerini söyledi.

Sivereklilere OHAL hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, temel hak ve hürriyetlerin engellenmeyeceğini belirtti. Yılmaz, “Siverek onurlu direnişin 9. Gününde de meydanları doldurmaya devam ediyor, hepinizden Allah razı olsun. Bugün kanun hükmünde kararname ile yapılan operasyonlar ile bu hain bu alçaklara ait ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsine el konularak kapatıldı. İşte OHAL’in getirilmesinin temel nedeni budur, bu haşhaşi örgütle, bu FETÖ çetesiyle mücadelenin hızla yapılmasıdır. OHAL, halkımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması içindir. Halkımızın günlük yaşantısına hiçbir engel teşkil etmeyecek” dedi.

Hain alçakların din kisvesi altında hareket ettiklerini iddia ettiklerini belirten Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Milletimizin parasıyla alınan silahları ve tankları millete yöneltmekten çekinmediler. Bu milletin, bizlerin 246 vatan evladını gözünü kırpmadan şehit ettiler. Millet artık uyandı, bu meydanlara inenler bunlara gerekli mesajı verdi” diye konuştu.

Siverek ilçesinde de bu örgüte yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yılmaz, “Bu çeteye mensup teröristler, tek tek belirlenerek emniyette sorguları sürüyor. Gerek milli eğitimde, gerek emniyet müdürlüğünde bu çeteye mensup alçaklar tek tek görev el çektirilip, gözaltına alınarak yargı karşısına çıkarılıyor. Bu paralel ihanet içindeki adi şahsiyetsizler tüm kurumlardan temizlenene kadar mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.


Bu haber 2019 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu