SİVEREK HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesi Halk Eğitimi Merkezinde İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu Başkanlığında Planlama ve İşbirliği

SİVEREK HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI
13 Ocak 2012 - 09:12
Toplantısı yapıldı.

Hersanlıoğlu Başkanlığında İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda düzenlenen toplantıya, Halk Eğitim Müdürlüğüyle eğitim işbirliği yapan kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda 2011–2012 eğitim ve öğretim yılında açılan okuma yazma kurslarının yanı sıra Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak olan meslek edinme kursları hakkında katılımcılara slâyt eşliğinde brifing verildi.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, okuma yazma kursularına büyük önem verdiklerini, genel anlamıyla tüm sorunların kökeninde eğitimsizliğin yattığını belirterek şunları kaydetti ’’Siverek’in en büyük sorunu eğitim sorunudur. İlçede eğitim sorunun aşılması amacıyla tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte vatandaşlardan da maddi ve manevi katkıları sağlanarak en kısa sürede mevcut sorunlarımızı çözmek için seferberlik anlayışıyla çalışmamız gerekiyor. Geçen yıl açılan okuma yazma kurslarına çoğunluğu bayan olmak üzere 5449 vatandaşımızın katılımı sağlandı. İlçemizde yaklaşık 25 bin insanın okuma yazma bilmediği düşünüldüğünde bu rakam çok azdır. Okuma yazma kursu ve kursiyer sayısını artırmak amacıyla, başta öğretmenlerimize, mahalle ve köy muhtarlarımıza, cami hocalarına ve toplumun kanat önderlerine ihtiyacımız var. Hedefimiz kısa sürede eğitim sorunlarını gidermiş, eğitim alanında başarı grafiği yüksek bir Siverek oluşturmaktır. Çocuklarımıza rahat bir eğitim ortamı, bilinçli anne ve babalarla bunu sağlayabiliriz. Yeterki eğitim konusunda samimiyetle çalışalım’’ dedi.







Bu haber 2636 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu