SİVEREK FEM DERSHANESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Bugün bir gazetenin ‘Siverek FEM’de de Noel Kutlaması’ başlığı ile okurlarına duyurduğu habere dershaneden yalanlama geldi.

SİVEREK FEM DERSHANESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI
03 Ocak 2014 - 21:39

Bugün bir gazetenin ‘Siverek FEM’de de Noel Kutlaması’ başlığı ile okurlarına duyurduğu habere dershaneden yalanlama geldi. Dershane Müdürü Ahmet Kalemli, “Süsleme STS kaydına gelen öğrenciler için sadece dershane girişi ve kayıt kabul bölümünde yapıldı. Her yıl sınav öncesi aynı süslemeyi yapıyoruz.” Dedi.

bu gün bir gazetenin birinci sayfadan verdiği ‘Siverek FEM’de de noel kutlaması’ haberine Siverek Fem Dershanesi Müdürü Ahmet Kalemli’den yalanlama geldi. Kalemli, süslemenin yılbaşı kutlaması için değil, STS kayıtları için yapıldığını söyledi.

Kutlamalara gerekçe gösterilen süslemenin ise STS kaydı için yapıldığını dile getiren Kalemli, süslemenin iddia edildiği gibi 28 Aralık’ta değil de STS kayıtları için 25 Aralık’ta yapıldığı belirtti. Ayrıca yetkililerle görüşüldüğü belirtilen haberle ilgili hiçbir görüşmenin yapılmadığını ifade eden Kalemli, haberin art niyetli ve kasıtlı yapıldığını vurguladı.

Gazeteden kutlamanın yapıldığına dair bir delil isteyen Kalemli, “4-5 Ocak tarihlerinde yapılacak olan STS sınavına katılımı artırmak için yapılmış bir hazırlıktır. Her yıl öğrencilerini sınava katılımı artırmak için sınava girilen mekanda bir süsleme yapılmaktadır. Yapılan süslemenin noel kutlamasıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Noel kutlaması yapılmışsa bu gazetenin bir delil öne sürsün. Haberde belirtildiği gibi yılbaşından iki gün önce değil, 25 Aralık’ta dershane süslenmiş.” Dedi.

Haberi ‘masa başı’ haberi olarak nitelendiren Müdür Kalemli, Fem dershanelerin itibarını zedelemeye yönelik yapılan bilinçli bir karalama kampanyasının devamı olduğunu aktardı.

Muhabirin kendi düşüncelerini habere aktardığını sözlerine ekleyen Kalemli, “Ayrıca yalan haberde yetkililerle görüşüldüğü belirtilirken bu konuda herhangi bir yetkiliyle görüşülmemişti.” Diye konuştu.

Müdür Ahmet Kalemli, haber için yasal işlemin de başlatıldığını bildirdi.

Bugün bir gazetenin Manşetten Verdiği Haber İse Şöyle

Süslemelerin 5 Ocak’taki sınav için olduğunu iddia eden dershane yetkilileri, yılbaşında kutlama yapmanın bir sakıncası olmadığını da savundu.Fethullah Gülen Cemaatinin dershanesi FEM’in Düzce Şubesi’nin ardından Siverek Şubesi’nin de yılbaşı programı hazırladığı ortaya çıktı.

FEM’in Siverek Şubesi’nin 31 Aralık yılbaşı öncesi dershaneye konfeti ve değişik süslemelerle donattığı öğrenildi. FEM’in Siverek Şubesi yetkilisi; süslemelerin 5-6 Ocak’taki sınavlar için yapıldığını iddia etti. Yetkili, 5-6 Ocak’taki yapılacak sınavlar için 3 Ocak’ta değil de yılbaşı öncesi süsleme yapılmasını izah edemedi.

Fem Siverek Şubesi yetkilisi yaptığı açıklamada; “Dershanelerde ilk adım sınavı olan seviye tesbit sınavları oluyor ve her yıl bu sınavlara yönelik süslemeler yapılıyor. İşte bu süslemeleri de birisi çekmiş internete koymuş. Bu süslemeler kesinlikle yılbaşı eğlencesine yönelik yapılmamıştır” iddiasında bulundu. Yetkili, yılbaşında müzik dinleme ve özel bir program yapmanın da sakıncasının olmadığını sözlerine ekledi.

Düzce FEM Şubesi’nin, 31 Aralık gecesi için eğlence programları düzenlendiği ve ilişkin afiş gazetemizde, “Hizmette sınır yok” manşetinde yer almış ve cemaatin yayın organları bu haberi yalanlamaya çalışmıştı. Ancak şahitler, Akit’in haberinin doğruluğunu gözler önüne seriyor. Gazetemize konuşan Mehmet Hanifi Toka adlı vatandaş; FEM Düzce Şubesinin yılbaşı ilanıyla ilgili şubeden teyit aldığını açıkladı.

Toka, Gülen Medyasının gazetemizin yalanladığına dair haberler üzerine haber merkezimizi aradı ve gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Toka, söz konusu ilanı internet ortamında görür görmez salı günü Fem Dershanesi Düzce Şubesini aradığını söyledi.

İşin aslını öğrenmek için salı günü saat 16.00 sularında Düzce FEM’i aradığını kaydeden Toka, “FEM yetkililerine, internette yayınlandığı gibi ‘Yılbaşı eğlencesi ilanı astınız mı?’ diye sordum. Telefona çıkan görevli ilk önce kem küm ederek, ‘böyle bir şey yok’ dedi. Daha sonra, ‘Ben bu kuruluşu biliyorum, takip ediyorum eğer böyle bir şey yoksa, yalan ise ben de internette yemin ederek böyle bir olay yok. Haberler yalandır’ yazacağım. Siz benim yemin etmeme sebep olacaksınız lütfen bana yemin ederek doğruyu söyler misiniz?’ dedim. Sonra bayan görevli bana ‘Evet biz böyle bir program hazırladık, ilanı yayınladık ama ardından tepki telefonları aldık ve bunun üzerine dershane yetkilileri olarak toplantı yapıldı. Toplantının ardından programı iptal ederek ilanı kaldırdık’ dedi. Bu yılbaşı eğlencesi programıyla ilgili ilanı kesinlikle panolara asmışlar ama tepki üzerine iptal etmişler. Eğer FEM Dershanesi Düzce Şubesi konuyla ilgili mahkemeye gidecek olursa benim onları aradığımın kayıtları elbette var gerekirse mahkemeye şahit olarak çıkarım” dedi.

Haber Merkezi


Bu haber 5687 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek