SİVEREK ESNAFININ DEĞİŞMEZ YEMEĞİ: SİVEREK TAVASI

HABER MERKEZİ/SİVEREKSiverek’te domates fiyatlarının ucuzlamasıyla beraber Siverek’in meşhur yemeği Siverek Tavası, Siverek esnafının değişmez yemeği olmaya devam ediyor.

SİVEREK ESNAFININ DEĞİŞMEZ YEMEĞİ: SİVEREK TAVASI
19 Haziran 2011 - 08:41
Siverek’in yöresel yemeklerinden lezzeti ve sunumu ile Sivereklilerin değişmez yemeği olan Siverek tavası, domates fiyatlarının ucuzlamasıyla birlikte Siverek çarşı esnafının değişmez yemeği olmaya devam ediyor. Lezzeti ve sunumu ile herkesin beğenisini kazan meşhur Siverek Tavası, Siverek’in ağız tadını en güzel yansıtan yemeklerin başında geliyor. Üç, dört çarşı esnafının bir araya gelerek beraber hazırladıkları Siverek Tavası, esnafının dayanışma ruhunu da yansıtıyor.
Siverek Tavası Tarifi (6 Kişilik);  2 kğ domates, 500 gr kıyma Et, 500 gr kuşbaşı veya pirzola et, 500 gr yeşil biber, 150 gr Urfa ev biberi, 2 baş sarımsak, 1 adet baharat,  1 miktar tuz
  
Yapılışı: Tepsi içerisine domates, biber, ufak ufak doğrandıktan sonra, karışımın içerisine et, tuz, biber, sarımsak ve baharat karıştırılır. Karışım iyice yoğrulduktan sonra üzerine bir miktar kuyruk yağı veya sıvı yağ dökülür. Hazırlanan tava, çarşı fırının içerisinde 1,5 saat pişirilir. İstenildiği takdirde daha önceden fırında közlenmiş patlıcan, karşımın üstüne katılarak ayran ile birlikte sunum yapılabilir.


Siverek Gençlik Haber

Bu haber 4189 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması