SİVEREK DİYARBAKIR YOLUNDA KAZA: 5 ÖLÜ

Siverek- Diyarbakır Karayolunda feci kaza: 5 kişi hayatını kaybetti.

SİVEREK DİYARBAKIR YOLUNDA KAZA: 5 ÖLÜ
17 Aralık 2012 - 20:35

 


Edindiğimiz bilgiye göre Adıyaman Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda işçi olarak çalışan 5 arkadaş izin kullanarak memleketleri Batman’a dönmek istedi. Beş arkadaşı taşıyan 58 AL 386 plakalı minibüs,  Siverek – Diyarbakır Karayolunun 30. km’sinde, havanın sisli ve kar yağışlı olmasından dolayı karşı yönden gelen Kenan Çelik yönetimindeki 21 TF 303 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Yoldan geçen sürücülerin kazayı jandarma ve 112 sağlık ekiplerine bildirmesinin ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.Feci kazada Ferit Doğru (23), Abdulhakim Solmaz (40), Hasan Önel (31), Hakan Şimşek (23) olay yerinde hayatını kaybederken, minibüs içindeki Mehmet Şah Aktaş ve tır sürücüsü Kenan Çelik yaralandı.


Yaralılar ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılırken, cenazeleri almak için kaza yerine gelen Siverek Belediyesine ait Sadık Akyül yönetimdeki cenaze aracı, Siverek – Diyarbakır Karayolunun 20. Km’sinde aşırı sis ve  buzlanmadan dolayı kaza yaptı.Kaza sonucunda araçta maddi hasar oluşurken, şarampole yuvarlanan araç vinç yardımıyla kurtarıldı.Cenazeler başka bir cenaze aracı ile Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Kazada ağır yaralanan Mehmet Şah Aktaş ve tır sürücüsü Kenan Çelik, Siverek Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Diyarbakır’daki hastanelere sevk edildi. Mehmet Şah Aktaş buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.


Kaza haberini alan aileler Batman ve Diyarbakır’dan, Siverek Devlet Hastanesine akın etti. Hastaneye gelen acılı aileler hastane önünde sinir krizleri geçirdi.Bazı aileler, karayolunda kar yağışı olmasına rağmen yolda herhangi bir çalışma yapılmadığını, karayolundaki çalışmadan dolayı trafiğinin tek yoldan sağlandığını ileri sürdü.


Cenazeler, yakınları tarafından, Siverek Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile saat 02.20’de gözyaşları arasında memleketlerine götürüldü.


Kazanın ardından kapanan Siverek- Diyarbakır Karayolu araçların yoldan çekilmesiyle birlikte trafiğe yeniden açıldı.


www.siverekgenclik.com





Siverek'te Feci Kaza: 5 Ölü ile siverekgenclik


Bu haber 5866 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı