SİVEREK DİYANET-SEN "HİCRET" MESAJI

Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş'un Hicri yılbaşı mesajı

SİVEREK DİYANET-SEN "HİCRET" MESAJI
04 Kasım 2013 - 09:48

Hicri 1435 senesinin ilk ayı olan Muharrem ayı Peygamber efendimizin (S.A.V) Mekke’den Medine’ye hicretinin 622. yılının başlangıcı olarak İslam medeniyetinin kuruluş yıl dönümü aynı zamanda 683 yıl öncesi Hz. peygamberin torunu, hz. Hüseyin’in ve çoğu ehli beyt mensubu olan 72 kişinin siyasi iktidarlar uğrunda şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların hafızasında silinmeyecek bir iz bırakmıştır.

Müslümanların asırlardır unutamayacağı Kerbela’da acımasızca şehit edilen, bir yudum su içmesine dahi müsaade edilmeyen Hz. Hüseyin ve arkadaşları buna rağmen bu hadise karşısındaki dik duruşu ve haksızlıklar karşısındaki tahammülsüzlüğü onurlu mücadelesi ile dünya tarihinde unutulmayacak bir örnek sergilemiştir.

Bu güzel davranışı kalbimize taşımak ve günlümüzde yaşatmak için Hüseyni yolda hareket etmemiz gerekir. Hak batıl mücadelesi karşısında yüce rabbimiz ; “üzülmeyin, gevşemeyin, geri adım atmayın Allah’a inanmışsanız üstün gelecek olan siz olacaksınız.” buyuruyor.

Muharrem ayının Türkiye’mizde Siverek halkına ve tüm İslam âlemine birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine, Müslümanlar üzerinde oynanan sinsi planların bozulmasına, İslam ülkelerinde haksız yere akıtılan kanların durmasına, İslam ümmetinin yek vucut olmasına, barış ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum.

Peygamber efendimiz (SAV) “Ramazan ayından sonra en kıymetli oruç ALLAH’ın ayı olan muharrem ayında tutulan oruçtur.” Buyuruyor ( Müslim )

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2187 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü