SİVEREK DİN-BİR-SEN'İN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Din-Bir-Sen Siverek Temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

SİVEREK DİN-BİR-SEN'İN KADINLAR GÜNÜ MESAJI
09 Mart 2014 - 16:49

Din-Bir-Sen Siverek Temsilcilisi Mahmut Bozkuş tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlandı. Mesajda şu ifadelere yer verildi.

Kendilerine çok şey borçlu olduğumuz; huzurlu ve mutlu bir toplumun temel dinamitlerini oluşturan kadınlarımız inançlı nesillerin yetişmesinde büyük rol alan aile yapısını oluşturan; ahlak,huzur,mutlu ve sağlıklı bir aile ortamı sağlayan kadınlarımız yaratılış bakımından insan olarak yaratılan insandır. Ancak sorumluluk ve görevleri bakımından kadın ve erkekler arasında farklılıklar oluşabilir. Allah’a karşı topluma ve çevreye sorumlulukları bakımından Allah’a kul olma açısından erkek kadın ayrımı söz konusu değildir. Kadın,erkek ikisi birbirlerini tamamlayan elma parçası gibidir. Peygamber efendimiz ilk vahiy indiği zaman ilk paylaştığı kişi Hz. Hatice annemiz olmuştur. İslam’ın ilk mesajını dünyaya yaymaya başladığı günden itibaren Mekke ve Medine yıllarını incelediğimiz zaman görüyoruz ki peygamberimizin en büyük mücadelelerinden biri de kadın hakları mücadelesi olmuştur. Son veda hutbesinde “ kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim.” Sözleri ile yerini bulmuştur. Son olarak başka bir hadiste peygamber efendimiz (s.a.v) “cennet annelerin ayakları altındadır.” Diyerek kadınların toplumumuzda yerinin ne kadar önemli olduğunu ifade etmişlerdir.

Bu vesile ile dünyada ki tüm kadınlarımızın KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARKEN; HUZUR,BARIŞ VE MUTLU BİR HAYAT YAŞAMALARINI YÜCE ALLAH’TAN NİYAZ EDERİM…

www.siverekgenclik.com


Bu haber 1984 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu