SİVEREK DİN-BİR-SEN'DEN SOMA İÇİN TAZİYE MESAJI

Din-Bir-Sen Siverek Temsilciliği Soma'daki maden kazası ile ilgili taziye mesajı yayımladı.

SİVEREK DİN-BİR-SEN'DEN SOMA İÇİN TAZİYE MESAJI
15 Mayıs 2014 - 15:53

Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlama sonrası çok sayıda madenci kardeşlerimizin şehitlik mertebesine ulaştığı düşüncesi ile çok sayıda işçi kardeşimizinde maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda Rasuli Ekrem (s.a.v) ‘’ hiç kimse kendi elinin emeğinden daha temiz bir kazanç elde edemez . buyurmuş.’’ Ailenin rızkını ve nafakasını temin etmek için evinden ayrılan ,kişinin evine döneceği ana kadar Allah yolunda olduğunu söylemiştir.

Peygamberimiz(s.a.v) bir gün Muaz bin cebele şöyle buyurdu:’’Muaz , ellerin nasırlaşmış’’ oda cevap verir: ‘’ evet ya resulullah kazma elimde toprakla meşgul oluyor ve bu sayede çoluk çocuğumun nafakasını kazanıyorum fahri kainat efendimiz edep ve haysiyeti ile çalışan bütün işçilerin alnını öpercesine Hz muazı öpüp buyurur ki :’’ Bu eli cehennem yakmaz.’’ Bu hadisin inşallah soma ‘da vefat eden kardeşlerimiz için bir ebedilik müjdesi olacaktır. Maden ocağında vefat eden kardeşlerimiz için cenab-ı Allah’tan rahmet, kalanlara sabr-ı celiller yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum .

Siverek DİN-BİR-SEN olarak şuana kadar takip ettiğimiz kadarıyla devletimizin göstermiş olduğu hassasiyeti görmekteyiz ayrıca tüm yetkililere şükranlarımı bildirir , bir daha böyle acı olayların milletimize ve memleketimize yaşatmamasını cenabı Allah’tan niyaz ederim miletimizin ve ülkemizin BAŞI SAĞOLSUN…


Bu haber 2735 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...