SİVEREK DİN-BİR-SEN'DEN MEVLİT MESAJI

Din-Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş mevlit kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

SİVEREK DİN-BİR-SEN'DEN MEVLİT MESAJI
12 Ocak 2014 - 20:34

Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1443.yıl dönümüdür. Yüce Rabbimizin insanlığa gönderdiği son peygamber olan Hz. Muhammed (S.A.V) bütün insanlığı karanlıklardan aydınlığa ,zulmetten huzura geçmesine vesilesi olmuştur.

Efendimizin dünyaya teşrifleri hayatımzın akışını değiştirmiş ve onun önderliğine kulak veren herkes hayatını yeniden tanzim etmiş. Onun rahmet yüklü sünnetleri ve hikmet yüklü ahlaki örnekliği,bütün insanlık için umut kaynağı olmuştur . Bu umut kıyamete kadar da kesilmeksizin devam edecektir.

Bununla birlikte insanoğlu’nun son asırlar da bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği olağanüstü gelişmeyi ne yazık ki insan haysiyetinin korunması ve yüceltilmesi konusunda gösteremediği bir gerçektir.günümüz dünyasında bir kısım insanlar açlıktan öldüğü diğer taraftan insanların aşırı kilodan ve obeziteden öldüğüne şahit olduğumuz bir dünyada ve asırda yaşıyoruz. Sevgili peygamberimiz(s.a.v) ‘’Komşusu aç olduğu halde tok yaşayan bizden değildir.’’ Diye buyurmuştur. Onun örnek hayatını olduğu gibi kalbimize ve ruhumuza yerleştirmek lazımdır.

İslam coğrafyası’nda islam aleminin yek vücut olması gerekirken ,ayrımcılık , mezhepçililk , ötekileştirme ,ırkçılık,işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği,emeğe saygısızlık, zulüm ve sömürgecilik,açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı insanlık dışı tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor.

Rabbimizin kapılarına sırt çeviren insanoğlu kendi eliyle oluşturduğu sorunların açılmak bilmeyen kapıların önünde bitkin bir halde bekliyor .

Sevgili peygemberimizin Kutlu Doğum’u vesilesi ile şunu bilmenizi isterim ki insan hayatının ucuzladığı,insan şerefinin göz ardı edildiği ,Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizin açlıktan ve soğukluktan öldüğü bu zamanda Peygamberimizin onur mücadelesini ve insana bakışını keşfetmeye her zamankinden daha fazla muhtacız .

Bu düşünce ile nice müslümanların barışta ve savaşta olan kardeşlerimizin ve tüm islam aleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor ,özellikle suriyede, Miyanmarda , Arakanda, Mısırda, Irakta ve dünyanın değişik yerlerinde cereyan eden insanlık onurunun yeniden inşa edilmesi ve korunmasına , Türkiye halkının üzerinde oynanan fitne ateşinin yok olmasını barış ve huzur’un gelmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2153 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti