SİVEREK-DER'DEN KUTLU DOĞUM KONFERANSI

Siverek Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından kutlu doğum haftası nedeniyle kutlu doğum haftası programı düzenlendi.

SİVEREK-DER'DEN KUTLU DOĞUM KONFERANSI
15 Nisan 2013 - 15:48

Siverek Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından kutlu doğum haftası nedeniyle kutlu doğum haftası programı düzenlendi.

Siverek-Der tarafından düzenlenen programda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Programda kermes düzenlendi.Programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı salon yer kalmazken,çoğu vatandaş dışarıda bekledi.

Kutlu doğum programına Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatib, Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılıç ve ilçede bulunan STK ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Siverek – Der Başkanı Celal Koç yaptığı açıklamasında ; ” Biz bu yola, İslamı asıl kaynağından (kur’an ve sünnet’ten) öğrenme, yaşama ve yaşatma prensibiyle çıktık. Bu gün düzenlemiş olduğumuz bu kutlu doğum etkinliğimiz münasebetiyle de bu düşüncemizi gerçekleştirme yolunda çalıştığımızı göstermiş oluyoruz. Önderimiz, örneğimiz, rehberimiz Resululah’tır (a.s.) diyoruz. Peki, biz O’nu, kendimize ne kadar örenek, önder ve rehber olarak alıyoruz. Peki, biz neden onu kendimize örnek almalıyız? Çünkü bizim onun öğretilerine ihtiyacımız var. Biz yolumuzu şaşırmışız. Biz, kaybolmuşuz. İzzetimizi, onurumuzu kaybetmişiz. Biz çocuklarımızı, dostlarımızı kaybetmişiz.

Gazetelerle, çizgi filmlerle, kötü alışkanlıklarla, internetle, tv dizileriyle, kirletilen, bozulan, yozlaştırılan körpe dimağlarımızı ancak; Allah’ın kendisi için “ alemlere rahmet olarak gönderilen” diye bahsettiği, Resulullah’ı (s.a.v.) tanıyarak, tanıtarak, sevdirerek, içselleştirerek kurtarabiliriz.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatib, “Sünnetin Hayatımızdaki Yeri” konulu konuşmasında şunları kaydetti ” Pygamber (s.a.v) dünyaya geldi bütün kâinat nurla doldu, aydınlandı.

Adeta zaman tebessüm ederek koştu. Bizler bugün Allah resulu s.a.v.’in hayatını ve doğumunu işlemeye çalışacağız. Yalnız bunu işlerken iki açıdan ele almaya çalışacağız. Bunlardan birincisi Allah resulü (s.a.v)’in hadislerinin islamın esas kaynağı olmasından ve ikinci olarak ta günlük hayatımızda uygulamamız lazım” dedi.

Konuşmaların ardından ilahi okunduğu program son buldu.




Haber: Bahattin Yolaçan





Bu haber 2630 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması