SİVEREK-DER "SURİYE'YE KİMSEYİ YOLLAMADIK"

Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yayımlamış olduğu basın açıklamasıyla, Kürt ulusalcılara ait olduğu iddia edilen sayfadaki dernekleri hakkındaki iddialara cevap verdi.

SİVEREK-DER "SURİYE'YE KİMSEYİ YOLLAMADIK"
11 Ağustos 2013 - 15:03

SİVEREK-DER BASIN AÇIKLAMASI





Rojava dedikleri bölgede İslamcıların katliam yaptıkları ile ilgili haberlerin aslının olmadığının ortaya çıkması üzerine yalan haber ve propagandalarına bizi karalayarak ulaşmaya kalkışmışlardır. Oysa bizim öncülük ettiğimiz yardım kampanyası sonucunda toplanan 3 kamyonluk malzemenin tamamı gıda, giyim ve sağlık malzemelerinden oluşuyordu.

Söz konusu iddiaları kabul etmediğimiz gibi aslında kayda değer de bulmadığımızı söylemek istiyorum. Ancak olabilir ki yanlış anlaşılmaları önlemek için de bu açıklamayı gerekli buluyoruz. Biz, dernek olarak kesinlikle Suriye’ye savaşmaları için hiç kimseyi göndermediğimiz gibi bu anlamda hiç kimseye herhangi bir telkinde de bulunmamışız.

Bizi belli kesimlere hedef gösterenler bununla bizi Suriye halkına yapacağımız yardımlardan alıkoymak istemişlerdir.Ancak şunu belirteyim ki, biz Siverek der olarak Suriye, mısır ve Tunus gibi ülkelerde başlarındaki zalim diktatörleri devirmek için başlayan halk kıyamlarının yanındayız. Bu anlamda elimizden gelen insani yardımı da esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Söz konusu iddiayı yayan BDP Siverek ilçe teşkilatı facebook sayfasının yöneticileri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Halkımıza saygıyla duyurulur.

Celal KOÇ

Siverek Der Başkanı


Bu haber 4042 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı