SİVEREK BELEDİYESİNE TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNDEN ÖDÜL

Şanlıurfa’nın Siverek ilçe belediyesinin ilçe genelinde yapmış olduğu tarihi eserleri koruma altına alıp restorasyonunu yapma çalışmaları Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. 

SİVEREK BELEDİYESİNE TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNDEN ÖDÜL
19 Nisan 2011 - 05:14
Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje çalışmaları 01–03 Nisan 2011 tarihleri arasında Malatya ‘da Gerçekleştirilen toplantıda Tarihi Kentler Birliğinin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Siverek Belediyesi tarihi ve kültürel mirası koruma proje ödülü kazandı. Tarihi Kentler Birliğinin Malatya’da bir Otel’de gerçekleştirilen seminerinde, Tarihi Kentler Birliğinin 2010 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları açıklandı.                                                                                                                             
Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu üyesi Hasan Özge tarafından açıklanan sonuçlara göre, aralarında Siverek Belediyesi'nin de bulunduğu Gölcük, Kuşadası, Gümüşhane, İncesu, Kemaliye, Kocaeli, Konak, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Sivrihisar ve Yalova belediyeleri Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda teşekkür belgesi aldı. Proje dalında; Siverek belediyesi, Rize, Silifke, Bornova, Antalya Büyükşehir Belediyesi ödüle layık görülürken, Uygulama dalında Küre, Taşucu, Milas, İzmir, Bayındır Belediyesi başarılı bulundu. 10. Yıl Derviş Parlak Özel Ödülü'nü Yalvaç Belediyesi alırken, süreklilik dalında ödüle Odunpazarı, Niksar, Bursa Büyükşehir, Birgi, Altındağ belediyeleri layık görüldü. Metin Sözen Büyük Ödülü'nü ise Battalgazi Belediyesinin hak ettiği aktarıldı. Ödüllerin 13–15 Mayıs 2011 tarihinde Samsun'da yapılacak toplantıda dağıtılacağı açıklandı.                                                                                                                   
            
Siverek’te tarih mirasa sahip çıkıp gelecek kuşaklara aktarmak adına ilçe genelinde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Siverek’e tarihi kimliğinin yeniden kazandırılması amacıyla yürüttükleri çalışmaların devam edeceğini belirterek, bu çalışmaların Tarihi Kentler Birliğinin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda belediyemize ait terziler konağı restorasyon projesinin ödülle karşılık bulmasından son derece mutlu oldum, bu proje çalışmalarında görev alan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim’’dedi.
    
Bu arada  Siverek belediyesinin   ilçede  tarihi eserlere  sahip çıkıp  restorasyon  çalışmalarıyla  ilgili  bilimsel  ve geniş bir yazı  Tarihi Kentler birliğine ait ‘’geçmişten  geleceğe  yerel kimlik’’  isimli  dergide  yer aldı.

Mehmet Sezgin/Siverek


Bu haber 2873 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü