Siverek Belediyesinden ücretsiz fidan dağıtımı

Siverek Belediyesi yılın ilk iki ayında halka 13 bin adet fidan dağıttı.

Siverek Belediyesinden ücretsiz fidan dağıtımı
08 Mart 2017 - 15:50

'Severek daha yeşil bir Siverek' projesi kapsamında ilçeyi doğal bir yeşil alana çevirmek için çalışan Siverek Belediyesi, iki aylık zaman zarfında temin ettiği 13 bin çeşitli fidanı ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı.

Kampanya kapsamında okul, cami ve mezarlık gibi alanlarda dikilmek üzere kurumlara da fidan dağıtımında bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Viranşehir karayolunda bulunan Fidanlık alanında 3 bin ağacı yarım saatte halka dağıttı.

Fidan dağıtım törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, hedefin 30 bin ağaç dağıtımı olduğunu belirterek, "Dağıtımını yaptığımız ağaçlar arasında çam, dış budak, tespih, çınar, dut ve ceviz türleri idi. Aslında hedefimiz 30 bin ama yapabilirsek 40 bin fidan dağıtmayı düşünüyoruz. Amacımız ise kentimizi halkımızla birlikte doğal bir orman haline getirmektir. Çünkü yeşil alanlar kentin akciğerleridir. Göreve geldiğimiz günden bu yana her fırsatta ağaç dağıtımında bulunarak halkımıza bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

İlçenin asıl sahipleri olan çocuklara daha yeşil ve temiz bir kent bırakmayı amaçladıklarını belirten Öncül, "Yeşillendirme çalışmaları aralıksız sürecek" ifadelerini kullandı.

Ağaç almaya gelen çok sayıda vatandaş, Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür ederek, sayının arttırılmasını istedi.


Bu haber 2510 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı