Siverek Belediyesinden Takoran Vadisine 400 kişilik vapur

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan saklı cennet Takoran (Baki) vadisine Siverek belediyesi tarafından 400 kişilik gezi vapuru getirildi

Siverek Belediyesinden Takoran Vadisine 400 kişilik vapur
07 Nisan 2018 - 12:47

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan saklı cennet Takoran (Baki) vadisine Siverek belediyesi tarafından 400 kişilik gezi vapuru getirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait vapur Davul zurna eşliğinde vadiye getirildi. Zengin bitki örtüsü, kanyonları, doğal şelalesi, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle saklı cennet olarak bilinen Takoran Vadisinin turizme kazandırılmasına yönelik harekete geçen Siverek Belediyesi bölgeye ziyaretçi çekmek için 45 uzunluğu ve 17 metre genişliği bulunan 400 kişi kapasiteli vapur ile bölge turizmine büyük destek sunmayı hedefliyor. Bölgeye giden ziyaretçilerin vapur ile vadiyi ve kanyonları gezebileceğine dikkat çeken Belediye Başkan yardımcısı Doğan Kanlıbıçak “ Siverek Belediyesi adına Karagöl isimli tekneyi ulaştırmış bulunuyoruz, tekneyi bölgemize kazandıran başkanımız Resul Yılmaz’a teşekkür ediyoruz, vadinin turizme kazandırılması konusunda büyük payı olacağını düşünüyoruz, destek hizmetleri olarak vapuru vadiye ulaştırılması konusunda ciddi emekler verdik bölgenin kalkınması amacı ile belediyemize ait bir tur teknesi bulunmakta bunun yanı sıra envanterimize vapuru da katmış bulunuyoruz , ” dedi.

Vapura davullu zurnalı karşılama yapan Takoran muhtarı Sıtkı Köprüdüz ise katkılarından dolayı belediye başkanı Resul Yılmaz’a teşekkür etti. ilk kez vapurla tanışan mahalle sakinleri ve öğrenciler vapura binerek gezme imkanı buldu.


Bu haber 2636 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü