SİVEREK BELEDİYESİNDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçe belediyesi ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile ortaklaşa düzenlenen ve 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliği dolayısıyla, daha önce bir arada yaşayan

SİVEREK BELEDİYESİNDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
08 Mart 2009 - 22:41
çoğunluğu ekonomik nedenlerden dolayı resmi nikâh işlemini yapamayan 200 çiftin ücretsiz resmi nikâhı yapıldı.
 
Bir düğün salonunda gerçekleşene nikâh törenine çiftlerle beraber yaklaşık bin vatandaş katıldı.
   
Resmi nikâh törenine Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, belediye başkan yardımcıları Mustafa Hivi Abikoğlu, Mehmet Kucaklı,  ilçe yazı işleri müdürü Hasan Baydili ile çok sayıda daire amiri katıldı.
     
Törende bir konuşma yapan, belediye başkan yardımcısı Mustafa Hivi Abikoğlu, kadının  toplumun sosyal yapısının temel taşını teşkil etiğine dikkat çekerek ’’Günümüz Türkiye’sinde kadınların gündemine şöyle bir göz gezdirdiğimizde, töre cinayetleri, şiddet görüntüleri, şiddetli geçimsizlik dayak, boşanma gibi olaylarını fotoğraf karelerinden oluşan toz bulutundan göz gözü görmüyor,   mağdurları hep kadınlar olan bu olayların, kadınlarımız kızlarımız giysilerdeki tercihlerinden ötürü toplumsan gerilimlerin tarafıymış gibi gösterilmeye çalışılır oysa hepimiz biliriz ki; Adem ve Havva’dan bu yana  insanlar dilleri, dinleri, renkleri, cinsiyetleri mezhepleri, ne olursa olsun Eşit olmak Eşit yaşamak Zorundadırlar. Günümüz Türkiye’sinde tek bir kadın Valinin olmaması bizi üzmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikâhları olmayan 200 çiftimize bir ömür mutluluklar dilerim bu projenin sahibi belediye başkanımız Ali Murat Bucak’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

   
Belediye başkanını Eşi Dilvin Bucak evlenecek çiftlere ve salonda bulunan misafir bayanlara 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla karanfil dağıttı, kadınların gününü kutladı.
   
Belediye başkanı Ali Murat Bucak ilk nikâhı yapılan Mehmet Yeşildağ ile Melahat Tay çiftin nikâh şahitliğini yaptı.
   
Resmi nikâhı yapılan bazı çiftlerin bebekleri ve çocuklarıyla nikâh törenine katılmaları dikkat çekti.
    
25 yıldan sonra resmi nikâh resmi nikâh töreninde nikâh işlemi yapılan Mehmet Özel(53) ile Sabriye Özbay(45)  isimli çift 25 yıldır evli olmalarına rağmen resmi nikâh işlemleri ilk kez yapılıyor. Beş çocuğunun bulunduğunun belirten Mehmet Özer ’’Eşimin kimlik kaydı yoktu onun için resmi nikâh yapamıyorduk, iç işleri bakanlığından vatandaş olarak kayıt işlemi yapıldıktan sonra resmi nikâh yapabildik’’ dedi.
       
Resmi toplu nikah töreni  çiftlerin  halay çekmesiyle son buldu.


Bu haber 2077 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi