SİVEREK BELEDİYESİ KASIM AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçe Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.    Belediye Başkanı Ali Murat Bucak başkanlığında toplanan Belediye Meclisi

SİVEREK BELEDİYESİ KASIM AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI
04 Kasım 2009 - 09:44
daha önce belirlenen gündem maddelerini görüşüldü.
   
Belediye 2010 gelir ve gider bütçesi, Belediye Başkanına yeni bir makam aracının alınması gibi kent konseyinde alınan kararlar görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  
Belediye meclisi ilçede DEDAŞ tarafından kurulan trafolar ve enerji taşıyan nakil direklerinin bulunduğu anlardan tahsis ücretinin alınması kararı ve bu konuda belediye başkanına yetki verilmesine karar verildi.
    
Belediye bünyesinde Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü ismiyle yeni bir müdürlüğün kurulması karara bağlandı.
     
Belediye ilçenin Selimpınar ile Yenişehir mahallerinde uygulamaya konulacak kentsel dönüşüm programının uygulaması oylamaya sunuldu oylamada DTP gurubu adına söz alan Fevzi göz yuman, Kentsel gelişim ve dönüşüme karşı olmadıklarını ancak kentsel dönüşümün uygulanacak alanlarda vatandaşlarla görüşüldükten sonra meclis kararının alınmasın talep ettiler.
   
Talep üzerine Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Kentsel dönüşümün yapılacağı alanların şehrin gözde yerlerinden olduklarını, bu günkü görünümüyle köy görünümünde olduklarını, bu görüntünün çağdaş şehir görüntüsüyle örtüşmediğini, burada yaşayan vatandaşların hasiyet göz önüne alınarak projenin uygulamaya konulacağını’’belirti.
    
Kentsel gelişim ve dönüşüm programı meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Oylamada beş DTP üyesi ile bir AK Partili olmak üzere 26 kabul oyu 6 karşı oy kullanılmak üzere oy çoğunluğuyla kabul edildi.
   
Meclis toplantısı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Bu haber 2245 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü