SİVEREK BELEDİYESİ EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçe Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını

SİVEREK BELEDİYESİ EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI
11 Ekim 2009 - 19:21
yaptı.
 
Belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Ali Murat Bucak Başkanlığında toplanan meclis üyeleri gündemde bulunan imar değişikliğini ile yeni hazırlanan kent konseyi çalışma yönergesini oybirliğiyle kabul etti.
  
Gündem dışı söz alan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak yaptığı konuşmada Şanlıurfa valiliği ve Siverek kaymakamlığının anaokullarının yapılması için il genelinde başlattıkları çalışmalardan söz ederek şöyle dedi’’bu çalışmalarını yapıla bilmesi için ilçe kaymakamlığımıza yeterli ödenek gelmediğinden dolayı ilçe merkezinde 6 köylerde 39 olmak üzere toplan 45 anaokulunun temel betonunu belediye imkânlarıyla yapılmasın gündeme alınıp karar verilmesini talep etti.
    
Belediye Başkanını önerisine karşı söz alan DTP meclis üyesi Mehmet İzol’’Kent merkezinde yapılması gereken yollar dururken anaokullarının temel betonlarının yapılmasına karşı çıktı.
   
Daha sonra meclis üyelerinin oylamasına sunulan anaokullarının temelinin yapılması görüşü DTP meclis üyesi Mehmet İzol itiraz oyuna karşılık oy çoğunluğuyla karara bağlandı.
    
Meclis toplantısında ayrıca ilçe merkezinden uzak olan okulların öğrencilerinin taşınması amacıyla dört yeni şehir içi otobüsün iki tanesini belediyece alınması diğer iki tanesi için ihale yapılması için yapılan teklif oy birliğiyle kabul edildi.
    
Meclis toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.
Bu haber 2461 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem