SİVEREK BELEDİYESİ 100 GEÇİÇİ İŞÇİ ALACAK

Lütfü Yalgı / siverekgenclik.comSiverek Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 100 geçici işçi alınacağı bildirildi.

SİVEREK BELEDİYESİ 100 GEÇİÇİ İŞÇİ ALACAK
18 Eylül 2011 - 08:51
Siverek Belediyesi bünyesinde çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 100 geçici işçinin alınacağı bildirildi.

Belediyede başvuruları kabul eden yetkililer, iş için çok fazla sayıda talep olduğunu belirterek, yoğunluk dolayısıyla başvuruların hafta sonu da devam ettiğini ifade etti.

Belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"İlçemizde; ağaçlandırma, çevre temizliği, park bahçe düzenlemesi, kültürel mirasın korunması için 6 ay süreyle çalıştırılacak 100 işçinin alımına başlanılmıştır. 19 yaşından büyük olan tüm vatandaşların Siverek Belediyesi beyaz masa bürosuna başvurmaları gerekir. Başvurular, salı gününe kadar devam edecektir. Başvuru yapan vatandaşların ise 21 Eylül Çarşamba günü saat 13.00'da ilçenin kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek olan kuraya katılmaları gerekir. Kurada ismi çıkan vatandaşlar, Belediye bünyesinde görevlendirilecektir."

SİVEREK BELEDİYESİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

   TOPLUM YARARINA ÇALIŞMA PROGRAMI (TYÇP) KAPSAMINDA AĞAÇLANDIRMA, ÇEVRE VE PARK BAHÇE DÜZENLEMESİ, OKULLARDA TEMİZLİK, HADEMELİK, KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI  İLE İLGİLİ OLARAK 6 AY SÜREYLE ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE  SİVEREK   BELEDİYE BAŞKANLIĞINA  ALINACAKTIR. 
ÖNEMLİDİR LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ.
PROGRAMLARA KATILMA ŞARTLARI   
a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak,(SGK’lı ve BAĞKUR’lu olmamak)  b) 18 yaşını tamamlamış olmak, 19 yaşından gün almış olmak (üst sınır sözleşmeye göre belirlenir.)  c) Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak.  d)En az Okur-Yazar olmak, e) Hizmet için son teklif verme tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve hizmetin fiilen başlayacağı tarihe kadar Yüklenicinin SGK’ lı veya SGK’ sız çalışanı olmamak, f) Yeşil Kartlılar müracaat edebilir. Fakat programa başladığı zaman Yeşil Kartları iptal olur d) Örgün öğretim öğrencisi olmamak, Açık Öğretim ve ikinici öğretim(gece)eğitimi alanlar hariç.
TYÇP’LERDEN YARARLANMA SÜRESİ;

1- 24 aylık süre içerisinde altı ayı geçemez.  2- 24 ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla altı aydır. 3- 24 ay dolmadan altı aylık süre tamamlanmışsa; en son yararlanılan TYÇP’nin bitiş tarihinden itibaren yirmi dört ay geçmeden,  TYÇP’den yeniden yararlanılamaz.  4- En son yararlanılan programın bitiş tarihinden itibaren 24 ay sonra (Kişinin 24 ay içinde 6 ayı tamamlamaması halinde) kalan süre sıfırlanıp 6 aylık yararlanma hakkı yeniden doğar. 5- İşbaşı eğitim, TYÇP ve girişimcilik programlarının herhangi birisinden yararlananlar 6 ay geçmeden başka bir programdan ve kurstan yararlanamaz.  -Kurslardan yaralanan katılımcı altı ay geçmeden programlardan yararlanamaz, 16/09/.2011—20/.09/2011 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğünün  kayıt işe gönderme servisinden 85597  nolu kursa müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca www.iskur.gov.tr adresinden iş arayan kaydı yaptırıp ilgili kursa müracaat edebilirsiniz. Kursa müracaatı olmayanlar kura çekimine alınmayacaktır.  21/.09./2011 tarihinde   saat 13:00.’da  (Siverek Kapalı Spor Salonunda) adresinde kura çekimi yapılacaktır. Müracaat edenlerin kura çekim günü hazır bulunmaları gerekmektedir. Müracaatlar Siverek Belediyesi Beyaz Masa’dan yapılacaktır. 
Bu haber 2981 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu