SİVEREK BELEDİYE MECLİSİNDEN ÖRNEK KARAR

Siverek Belediyesi bugünkü belediye meclisi toplantısında almış olduğu karar ile İnönü Bulvarı'nın ismini değişti.

SİVEREK BELEDİYE MECLİSİNDEN ÖRNEK KARAR
04 Kasım 2013 - 12:12

Siverek Belediyesi bugünkü belediye meclisi toplantısında almış olduğu tarih karar ile İnönü Bulvarı'nın ismini Adnan Menderes Bulvarı olarak değişti.

Konu hakkında Siverek Gençlik Sitesine bir açıklama yapan Sivil-Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Siverek ilinin Başbakan İsmet İnönü döneminde, Şeyh Sait olayı bahane edilerek, çıkarılan Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe yapıldığını hatırlatarak, “Siverek halkı 1926 çıkarılan Teşkilatı Mülkiye kanunu ile cezalandırdı. Siverek’in en merkezi yerine Siverek’i ilçe yapan bir siyasetçinin isminin verilmesi Siverek halkını çok üzüyordu.
Bizde Siverek’teki STK’larla birlikte Siverek belediye başkanlığına başvurarak İnönü bulvarın isminin değişmesini istedik. Allah’a şükür bugunkü meclis toplantısında alınan karar ile İnönü Bulvarı’nın ismi Adnan Menderes Bulvarı olarak değiştirildi. Alınan bu karardan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi


Belediye meclisi bu ay ki oturumunda aralarında eski milletvekili Bekir Sami Karahanlı, eski belediye başkanlarından Mehmet Lami Odabaşı, Şeyhmus Aydın, KESK eski genel sekreteri Sevgi Figen Erol, Avukat Mithat Kandemir, mahalli sanatçı Hanifi Balaban, öğretmen Şerif İldoğru’nun isimlerini çeşitli parklara ve sokaklara verildi.


Belediye yetkilileri yaptığı açıklamada”   meclisinin aldığı isim değişiklikleri kararlarını ilçe kaymakamlığının onayına sunarak karar onaylandıktan sonra caddelere yeni isimleriyle tabelalar asılacağını belirtti.




www.siverekgenclik.com


Bu haber 4465 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi