SİVEREK BELEDİYE BAŞKANI ALİ MURAT BİR YILLIK ÇALIŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak iş başına geldiği 29 Mart 2009 tarihinden bu güne kadar

SİVEREK BELEDİYE BAŞKANI ALİ MURAT BİR YILLIK ÇALIŞMASINI DEĞERLENDİRDİ
20 Nisan 2010 - 10:32
ilçede yaptığı çalışmaları özet olarak değerlendirdi.
  
Ali Murat Bucak yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında ’’29 Mart 2009 yılında halkımızın büyük desteğiyle Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren halkıma en iyi şekilde hizmet verme çabası içindeyim. Bilindiği gibi Siverek kenti Türkiye’de birçok ilden büyük bir ilçedir. Büyük olan yerleşim alanlarının sorunları da büyük olur. Sorunların çözümü amacıyla yoğun bir çalışma başlattık. Bir yılda yaptığımız bazı çalışmalardan örnekler vermek istiyorum. Kentimizde İller Bankasınca ihalesi yapılan 75000 metre kare alanlık Cadde ve Sokaklara kilit taşı döşendi. Bazı sokaklara 93000 metre kare alan beton ile kaplandı. İlçemizin yeni yerleşim alanlarında 13000 metre kara alana kanalizasyon borusu döşenerek 83000 metre kare stabilize yol döşemesi yapıldı. İlçenin muhtelif sokaklarına 26 km asfalt çalışması yapıldı. İlçemiz Şirinkuyu Mahallesi kavşağına modern bir üst geçit yapıldı. İlçemizde bulunan Sipahi Pazarı, Şeytan Küçesi, Kale Boğazı ve Şıra Pazarının çatı kaplama işlemleri yapıldı" dedi.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 1 yılık çalışma süresince sadece yol kanal su çalışması yapmadıklarını, kentte sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusun geliştirme ve özelikle eğitim büyük hizmetler verdiklerini belirterek şöyle devam etti ’’Belediyemiz bünyesinde kurulan Beyaz Masa Bürosu aracılığıyla, 500 üniversite öğrencisine nakit para yardımı yapıldı. 200000 aileye gıda yardımı yapıldı. Yoksul ve yardıma muhtaç olan 29 vatandaşın yıkılmak üzere olan evlerini yeniden yaptık. 500 aileye, aile başı 1 ton olmak üzere 500 ton kömür yardımı yaptık. 300 yoksul aileye nakit para yardımı yapıldı. SODES projesi kapsamında 425 çiftin resmi nikâhı yapıldı. İlçede kadınlara yönelik 20 sosyal etkinlik yapıldığını belirten Ali Murat Bucak önümüzde ki dönemlerde için ilçenin Selimpınar Mahallesinde 260 dönümlük alanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına aldık. Aynı mahallede bulunan 1300000 metre kara alana Siverek Vadisi Çevre Düzenleme çalışması ve mesire alanı oluşturulacak. Avrupa Birliği Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortaklaşa hazırladığımız, bakanlıkça onaylanan Avrupa Birliğince ihalesi yapılacak olan atık su projesi ile yine Avrupa Birliği, Çevre ve Orman Bakanlığı ile hazırladığımız Katı atık düzenli depolama  projesi çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Bu haber 2769 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek