SİVEREK BDP’TEN TECAVÜZE HAYIR EYLEMİ

Siverek BDP İlçe Teşkilatı Siverek yaşandığı iddia edilen tecavüz olayını kınamak amacıyla protesto gösterisi düzenledi.

SİVEREK BDP’TEN TECAVÜZE HAYIR EYLEMİ
13 Mayıs 2014 - 11:03

Siverek BDP İlçe Teşkilatı tarafından, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun Parkı’nın önünde, ilçede yaşandığı iddia edilen tecavüz olayını kınamak amacıyla protesto gösterisi düzenledi. Lezgo’nun Parkı önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde Güzelkuyu Meydanına kadar yürüdü. Açılan dövizlerde, son günlerde yaşanan cinsel istismar olaylarına vurgu yapıldı.

Güzelkuyu Meydanında toplanan Grup burada bir basın açıklaması okudu. BDP üyesi Sevinç İzol tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi."Kadına yönelik şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Şanlıurfa da en son kadın cinayet haberi Viranşehir'den gelmişti. 19 yaşındaki Hacer G. isimli genç kadın 8,5 aylık hamileyken bir kuyuda iple boğularak ölü olarak bulunmuştu. Genç kadın namus bahanesiyle öldürüldüğü iddia edilmişti.Siverek'te 06.05.2013 tarihinde insanı insanlığından utandıran bu vahim ve yüzkarası olayda 14 yaşındaki küçük korumasız ve kendini savunamayacak durumda olan Z.İ şehrin göbeğinde yer olan Cafe de tecavüze uğruyor.

Günlerce maruz kaldığı bu insanlık dışı uygulamadan sonra Z.İ karakola sığınmasıyla Şüphelilerden F.T Cafe sahibi C.İ, M.T, Ş.Ç yakalanarak cezaevine gönderiliyor. Soruyorum size namus adına cinayet işleyen egemen erkek aklı hangi namustan bahsediyor. Yaşanan bu vahşetin hiçbir açıklanır gerekçesi bulunmamaktadır. Siverek gibi işsizliğin diz boyu bir yerde kontrolsüz bir şekilde internet Cafe lerin açılması gençlere nasıl bir katkı sunuyor. Toplumun en mahrem hallerini izleyebilen hükümet bu tür vahim vakaları önleyebilecek, tedbirleri almaktan sorumludur. 18 yaşın altındaki herkesin çocuk sayıldığı yasalarda mevcut çocukların bedensel ve ruhsal bütünlüğünü koruyacak her türlü tedbiri olmak devletin sorumluğundadır.

Türkiye' de çocuk katliamları tecavüz, taciz, cinsel istismarların, uyuşturucu ve fuhuş dikkat çekici boyutlarda hızla artmaktadır. Toplumu an psikolojisiyle yaşatma kendisine ve değerlerine yabancılaştıran anlayış toplumsal dinamiklerimizi yozlaştırma politikasının bir sonucudur. Toplum özellikle uyuşturucu, fuhuş bahis kumar vb kötü alışkanlıklarla yok edilmektedir.

Bu kültürel bir soykırım politikası olarak uygulanmaktadır. Hangi soruna el atılsa hangi sorunun kökenine bakılsa karışımıza iktidarcı, mülkiyetçi ve devletçi erkek aklı çıkmaktadır. İktidar ve sermaye güçleri amaçlarını gerçekleştirmek için düşünceden politikadan dışlamayı ve ahlaksızlaştırmayı esas alınmıştır.

Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye de kadın cinayetlerinin sayısı yedi yılda yüzde 1400 artmıştır. 2014 Ocak Şubat ayına dair verilere göre son iki ay içersinde 27 kadın öldürüldü. Tecavüze maruz kalan kadın sayısı ise 21 olarak ortaya konuldu. Bunun nedeni şiddeti meşrulaştırma yönünde açık mesajlar veren toplumsal değerler ve normları besleyen bir erkek egemen kültürün kadınların üstündeki tahakkümü göstermektedir.

Bütün değerlerin dejenere edildiği, kendisi olmaktan çıkarıldığı muğlaklaştırıldığı toplumsal değer yargılarının hiçe sayıldığı, Kapitalist moderniteye karşı durması, Vicdani bir sorumluktur.

Bölgemizde yaşanan bu sorunlar karşısında herkesin sorumluk alması duyarsız kalmayarak çözüm gücü olmasını herkes gücü oranında şehrine çocuklarına gençliğine sahip çıkmalıdır. Sen ben ayrımı gözetmeksizin sorunlara cevap olabilmek, insani bir sorumluktur

Kadına yönelik şiddet ve çocuklara uygulanan cinsel istismar bir insanlık suçudur. Hükümeti bu suçu işleyen faillere en ağır şekilde cezalandırmasını biz kadınlar olarak talep ediyoruz"dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

İddiaya göre, 14 yaşındaki Z.İ isimli kız çocuğu polise başvuruda bulunarak cinsel saldırıya uğradığını söyledi. Z.İ.'nin şikayetinin ardından harekete geçen polis olay ile ilgili 4 kişi göz altına aldı. Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden F.T. M.İ., M.T. ve Ş.Ç. tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4929 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü