SİVEREK ASAYİŞ HABERLERİ

Haber Merkezi-Siverek'te, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.-Eşi ölen kadınlara maaş bağlanması  -Kütlü pamuk ölçümü sonuçları açıklandı 

SİVEREK ASAYİŞ HABERLERİ
13 Mart 2012 - 22:12

Siverek'te, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.




Hükümet Konağında yapılan toplantıya, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü Sosyal Projeler Birim Sorumlusu Enver Cerit ile ÇATOM sorumluları katıldı.



Toplantıda katılımcılar tarafından İlçe Kaymakamı Hersanlıoğlu'na yürütülen projeler ve etkinliklerle ilgili bilgi verildi.



Kaymakam Hersanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ÇATOM'ların faaliyetleriyle bölgede yaşayan kadınların sosyal statülerinin yükseltildiğini belirtti.



-Eşi ölen kadınlara maaş bağlanması




Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, eşini kaybeden kadınlara maaş bağlanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Hersanlıoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa gereğince eşi vefat eden ve sosyal güvencesi bulunmayan kadınlara maaş bağlanacağını hatırlattı.



Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Hersanlıoğlu, müracaatların değerlendirildiğini kaydetti.



-Kütlü pamuk ölçümü sonuçları açıklandı




Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce uydudan yapılan kütlü pamuk ölçümlerinin sonuçları açıklandı.



Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ferhat Gülpak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede genelinde 230 bin dönüm kütlü pamuk ekili alan tespit edildiğini söyledi.



Yaklaşık 2 bin pamuk üreticisinin bulunduğu Siverek'te, ölçümlerle ilgili itirazların 23 Mart Cuma gününe kadar değerlendirileceğini ifade eden Gülpak, bu tarihten sonra yapılacak itirazların kabul edilmeyeceğini bildirdi.
Bu haber 3166 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi