SİVEREK AİLE BİRLİĞİNİ KORUMA DERNEĞİ

Siverek Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneği'nden ramazan yardımları.

SİVEREK AİLE BİRLİĞİNİ KORUMA DERNEĞİ
16 Ağustos 2012 - 10:43

Siverek Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneği, 12 ihtiyaç sahibi aileye çeşitli ayni ve nakdi yardımlarda bulundu. Ayrıca dernek tarafından ihtiyaç sahibi 40 çocuğa giyisi yardımı yapıldı.


Aile birliğinin korunması, boşanmaların azaltılması örf ve adetlerin yeni nesillere aktarılması, evlilik öncesi ve sırasında oluşabilecek problemlere çözümler üretilmesi, mutlu ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, ailelerin huzur ve mutluluğunun arttırılması, aile birliğinin sağlanması için toplumun bilgilendirilmesi ve bu konularda gerekli tüm çalışmalarının yapılması amacı ile 8 Mart 2012 tarihinde kurulduğunu belirten Dernek yönetim Kurulu Başkanı Remziye Kışlar, amaçlarını şöyle sıraladı.


Dernek faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla kurs, seminer, sempozyum, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları yapmak. Üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için sosyal ve kültürel tesisleri kurmak ve bunları tefriş etmek. Üyelerimiz arasındaki ilişkilerin devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. faaliyetleri düzenlemek. Eğitime destek amacı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi ve manevi destekte bulunarak başarılı birey yetişmesini sağlamak. Doğal felaketler, ölüm,hastalık ve benzeri durumlar, geleneksel törenler (düğün,nişan,bayram festival vb.)  sırasında ortaya çıkan zorluklar karşısında geleneklere uygun olarak üyeler arasında her türlü kültürel, sosyal dayanışmayı sağlamak.Bölgede bulunan okul, cami, yol, köprü, su vs. gibi yerlere imkanlar ölçüsünde hizmet amacıyla yardımlar yapmak.Amacın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma sağlamak amacıyla her türlü teknik araç ve gereç, demirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin etmek.


Derneğin amacının gerçekleştirmek üzere, benzer amaçlar derneklerden, işçi ve işveren sendikalarından ve mesleki kuruluşlardan maddi yardım almak ve adı geçen kurumlara maddi yardım da bulunmak. Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika vb. sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacın gerçekleştirilmesi için platformlar oluşturmak için çalışacağız.


Bu kapsamda ilk olarak mübarek Ramazan ayı boyuca her gün saat 09.00 ile 11.00 arasında H.M.Halil Çobanoğlu camiisin de bayanlara yönelik kur-an’ ı kerim  mukabelesi yapılmaktadır.


Siverek ilçemizde yaşayan 12 (oniki) ihtiyaç sahibi aileye çeşitli ayni ve nakdi yardımlar yaptık. Ayrıca ihtiyaç sahibi 40 (kırk) çocuğa giyisi yardımı yapıldı. Yardımsever vatandaşlarımızdan alıp,ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.Bu konu da derneğimize katkılarından dolayı Ak Parti Gençlik Kolları başkanı İsmail Keş ve yönetim kuruluna, teşekkür ederiz.


AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATINDAN DERNEĞE ZİYARET


Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Keş ve Medya tanıtımdan sorumlu Latif Koyunsatan ile birlikte, Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneğini yerinde ziyaret etti.Başkan İlhan Çelik; ilçemizde bu tür derneklere ihtiyaç olduğunu ve derneğin bu faaliyetlerini faydalı bulduğunu, bundan dolayı dernek yönetimini tebrik ederek başarıların devamını diledi. Dernek Başkanı Remziye Kışlar bu ziyaretten dolayı memnun kaldıklarını, dernek yönetimi adına Başkana ve Ak Parti İlçe Teşkilatına teşekkür etti.


www.siverekgenclik.com







Bu haber 6663 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması