Siverek 32 Ülkeden Daha Büyük Çıktı

Siverek’i Vilayet Yapma Ve Kalkındırma Derneği tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Siverek’in yüzölçümü bakımından 32 ülkeden daha büyük olduğu açıklandı.

Siverek 32 Ülkeden Daha Büyük Çıktı
10 Kasım 2008 - 09:40
Siverek’in il olması konusunda yıllardır mücadele veren Siverek”i Vilayet Yapma Ve Kalkındırma Derneği, Devlet İstatistik Enstitüsünden elde edilen verilere dayanarak yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Siverek’in yüzölçümü bakımından 32 ülkeden daha büyük olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Koçali Aymaz, "Devlet İstatistik Enstitüsünden elde ettiğimiz bilgilere göre Siverek yüzölçümü bakımından 32 ülkeden ve Karaman, Mersin ve Van illeri dışından bütün illerden daha büyüktür.Veriler ortadır kurum veya kişiler araştırarak elde ettiğimiz verilere ulaşabilir” dedi.

Siverek’in 1926 Yılında Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe yapıldığını belirten Aymaz konuşmasının devamında,” Siverek gerek nufus ve gerek yüzölçümü bakımından ilçe bünyesinde idare olunamayacağı ortadır, yetkililerin bir an önce sesimizi duymasını bekliyoruz.” dedi

www.siverekgenclik.com

Bu haber 3405 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması