ŞİVAN PERVER'İN ABİSİ İLE ÖZEL RÖPORTAJ

Siverek Son Dakika Editörü Bahattin Yolaçan'ın haftasonu Diyarbakır'a gelmesi beklenen Şivan Perwer'in abisi ile yaptığı özel röportaj

ŞİVAN PERVER'İN ABİSİ İLE ÖZEL RÖPORTAJ
15 Kasım 2013 - 07:11





Cumartesi günü Başbakanın Diyarbakır’da n Barzani ile görüşmesinde kendisi ile birlikte Türkiye’ye gelecek olan Şivan Perwer’in Abisi Halil Aygün (Perwer) Barış süreci ve kardeşi hakkında konuştu.


 


 


Siverek ilçesine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Kayalık köyünde oturan Şivan Perwer’in abisi Halil Aygün (Perwer), barış süreci ve 37 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelecek olan kardeşi Şivan Perver hakkında açıklamalarda bulundu.


64 Yaşındaki Halil Aygün(Perwer) yaptığı açıklamada; Kardeşi Şivan Perwer’in 37 yıldır Türkiye’den ayrıldığı ve en son 10 yıl önce kendisi ile görüştüğünü belirterek, Cumartesi günü Başbakanın Barzani ile görüşmesinde birlikte gelecek olan kardeşi Şivan perver için gelirse yanına gideceğini söyledi.


 


Barış süreci ile ilgili konuşan Aygün ; “Ben isterim ki bu süreç, Sayın Başbakanımız, tarafından bir adım daha ileri alınsın. Bu topraklarda hepimiz kardeşiz, isterim ki Cumartesi günü oraya gidip onlarla tokalaşayım, diğer arkadaşlar bir gün onlarda gelsin ben onlarla da tokalaşayım yani ben öyle istiyorum. Ben öyle istiyorum çözüm süreci ile ilgili, kan akmasın, beraberlik olsun, kardeşlik olsun, dağdaki, buradaki hepimiz kardeşiz kardeşlik olsun, artık birlik ve beraberlik olsun” dedi.


 


Şivan Perwer’in yeğeni Mustafa Aygün (Perwer) ise kardeşlik ve barış için Amcasına ait “ Cane Cane “ şarkısını okudu.


HABER: BAHATTİN YOLAÇAN


Bu haber 10862 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...