Şirin Köyün Acı Sorunları

Siverek ilçesine bağlı Narlıkaya (Ketine) köyünün sorunları bitmiyor. Köy halkı sorunları için bir an önce çözüm bekliyor.(VİDEO HABER)
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı ve ilçeye 34 Km. uzaklıkta bulunan NARLIKAYA(Ketine) köyü, ilçenin en güzel köylerinin başında geliyor.

Şirin Köyün Acı Sorunları
17 Ağustos 2008 - 16:57
160 haneden oluşan köyde, yaklaşık 2000 kişi ikamet ediyor. Köyün mevcut sorunları ise saymakla bitmiyor
Köy Muhtarı Emin YEŞİLDAĞ (38) yaptığı açıklamada,”köyümüzün yol, su, elektrik ve sağlık sorunları mevcut.2003 yılında yolumuzun asfalt olacağı söylenmesine rağmen ödenek yokluğu bahane edilerek günümüze kadar asfaltlama çalışmaları yapılmadı. Aynı zamanda köyümüzde 25 yıl önce yapılan bir sağlık ocağı olmasına rağmen ne doktor ne de hemşiremiz var. Bundan dolayı sağlık ocağımız kapalı durumda. Hastalarımızı bin bir zorlukla ilçeye götürüyoruz. Ayrıca köyümüzde su yok, bu yüzden köyümüze öğretmen, imam ve sağlık personeli gelmek istemiyor. Ankara’ya yetkililer ile konuşmaya kaç defa gittim ama maalesef bir sonuç elde edemedik.” dedi.
Köy İmamı Yunus KARABURÇ(35) ise, Narlıkaya köyünün 400 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek,” Köyümüz Fırat nehrinin kenarında olmasına rağmen köyümüzde içme suyu yok. Bayanlarımız köyün ortasında bulunan ve sağlık açısından pek muteber olmayan çeşmeden omuzları ile su taşıyorlar ve aynı zamanda aynı çeşmede çamaşırlarını yıkıyorlar. Yollarımız asfalt olmadığından dolayı hastalarımızı ilçeye çok geç ulaştırıyoruz. Birçok hastamız yolda hastaneye ulaşmadan vefat etti. Ayrıca köyümüzde sık sık kesilen elektrik kesintileri yaşandığından birçok elektrikli ev aletimizin bozuldu. Çok mağdur durumdayız inşallah yetkililer sizin sayenizde sorunlarımıza çözüm bulurlar” diye konuştu.


Bu haber 4099 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...