SINIRDA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Suriye`nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Yaralılardan bazıları Şanlıurfa`ya getirildi.

SINIRDA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ
08 Kasım 2012 - 14:12


ŞANLIURFA - Haseki Kentine bağlı Rasulayn ilçesinde sabah saatlerinde çıkan şiddetli çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı var. Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirilen yaralı muhaliflerden durumu ağır olanlar, Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Yaralı muhaliflerden birinin yanında bulunan el yapımı bomba hastanede tedirginliğe neden oldu.
Öte yandan Türkiye vatandaşlarından Suriye`de akrabaları bulunanlar, yardım seferberliği başlatarak akrabalarına su, ekmek ve gıda ulaştırmaya çalıştı.
Sık sık sınır bölgesinden uzak durulması yönünde uyarı anonslarının yapılan Ceylanpınar`da, eğitime de 2 günlük ara verildi. Belediye hoparlörlerinden ve polis araçlarından halka, şiddetli çatışmalar nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği duyuruldu.
İlçede tedirginliğe yol açan şiddetli çatışmaların ardından sınırda güvenlik önlemleri de had safhaya çıkarıldı. Kimsenin yaklaşmasına izin verilmeyen sınır hattında zırhlı araçlar ile önlem alındı.
Ayrıca; PYD`nin de etkin olduğu Resulayn`da, çatışmalara ordu birliklerinin yanı sıra Kürt gruplarının da katılmasının şiddeti arttırdığı tahmin ediliyor.

Suriye`deki Bombaların Şarapnelleri Ceylanpınar`da 2 Kişiyi Yaraladı

Suriye`nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında kullanılan bombaların şarapnel parçaları Ceylanpınar`da 2 kişinin yaralanmasına neden oldu.


Suriye`nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında çıkan çatışmada kullanılan bombaların şarapnel parçaları Ceylanpınar`a ulaşıyor.



Resulayn`daki çatışmalarda kullanılan bombaların şarapnel parçaları Ceylanpınar`da Orhan Veli ve Fadime İnce adlı vatandaşların yaralanmasına neden oldu. Yaralı vatandaşlar Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
(Mustafa Kaynak - İLKHA)


Bu haber 2874 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu