Sımak: HÜDA PAR 24 Haziran seçimine parti olarak girecek

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak 24 Haziran tarihinde düzenlenecek seçimlere HÜDA PAR'ın parti olarak 81 ilde gireceğini söyledi.

Sımak: HÜDA PAR 24 Haziran seçimine parti olarak girecek
25 Nisan 2018 - 17:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından seçim çalışmalarına hız veren HÜDA PAR YSK'nın seçime girecek partiler arasında HÜDA PAR'ı göstermemesinden dolayı bir bekleyiş içerisine girmişti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz gün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’i ziyaret ederek seçime girme yeterliliğine sahip parti arasında partilerinin isminin olmamasından dolayı itiraz etmişti.Yapılan itirazın ardından dün açıklaması beklenen karar bugün açıklandı. YSK tarafından seçime girme yeterliliğine sahip partiler arasında HÜDA PAR’ın da olduğu kabul edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, "YSK'ya yaptığımız başvuru olumlu sonuçlanmış, partimizin seçimlere parti olarak katılma hakkı teslim edilmiştir. Partimize, milletimize ve memleketimize hayırlar getirsin inşaallah."ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) AK Parti ve MHP arasında alınan bir karar ile 24 Haziran 2018 tarihine erken genel seçime girebilecek olan 10 partinin ismi arasında HÜDA PAR yoktu. İsmi açıklanan partiler arasında olmadığı için Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili de açıklama yapan Sımak “Bizim şu anda açıkladığımız bir adayımız yoktur.Şu anda hangi adayı destekleyeceğimiz veya aday çıkarıp çıkarmayacağımız konusunda bir açıklamamız yoktur.”dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 7039 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek