SICAK HAVALARIN ARTMASIYLA KAYIP ÇOCUK SAYISINDA ARTIŞ GÖZLENDİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde sıcak havaların artmasıyla birlikte ilçede kayıp çocuk sayısında artış gözlendiği beliritldi.

SICAK HAVALARIN ARTMASIYLA KAYIP ÇOCUK SAYISINDA ARTIŞ GÖZLENDİ
30 Nisan 2012 - 18:08
Geçici kayıp çorcuklar vatandaşlar tarafından cadde ve sokaklarda bulunarak Zabıta Karakolu ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim ediliyor. Kayıp çocukları teslim alan zabıta ekipleri çocukların ailesine ulaşılması amacıyla çocuğun yaşını ve ismini belediye hoparlöründen anons yaparak kayıp çocukların ailelerine ulaşmaya çalışıyorlar.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte çocuklar sokaklarda oyun oynamak amacıyla evlerinden çıkıyorlar. Bazı çocuklar evlerinden uzaklaştığı için kayıp oluyor. Kayıp olduğu için ağlayan çocukları vatandaşlar alıp bize getiriyorlar. Bazen saatlerce çocuklar bizde kalıyor. Ailesini arayan çocuklar sürekli ağladığı için zabıta arkadaşlarımız kendilerine yiyecek alarak aileleri gelene kadar çocukları oyalıyorlar. Bazen gece kayıp çocuğu polise teslim ediyorlor. Biz de gece olmasına rağmen şehir hoparlöründen anons yaparak ailesine ulaşmaya çalışıyoruz. İlçemizde bu türden geçici kayıplar sıcakların başlamasıyla birlikte her gün yaşanıyor’’ dedi.






Bu haber 2421 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu