SICAK HAVADAN ONLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde hava sıcaklığının 40 dereceyi gösterdiği, çöl sıcağını andıran havalarda işleri gereği ateş ocağının

SICAK HAVADAN ONLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR
07 Temmuz 2011 - 10:35
başında, başta fırıncılar, döner ustaları ile Kebapçıların ocakçıları yaz aylarında en çok sıcaklardan etkilenen esnaflar olduğu belirtildi.

İlçenin Camikebir Mahallesinde 20 yıldır fırıncılık yapan Yılmaz Karabay yaptığı açıklamada "Siverek’te yaz mevsimi gelince işlerimiz daha da zorlaşıyor. Buna rağmen bu işi yapmak zorundayız. Aile geçimini bu şekilde sağlıyoruz. Gün içerisinde bol bol su tüketmeye çalışıyoruz. Ekmek hamurunun ekşimemesi içinde evlerden buz topluyoruz. Ramazan ayında işlerimiz daha da zor olacak. Oruç ve sıcağı bir arada yaşamak bizi olumsuz etkiliyecek" dedi.

İlçede lokantacılık yapan Mehmet Kurum, yaptığı açıklamada "Izgaraları pişirimek için mangalın önünde durmak zorundayız. Havanın sıcaklığı ile mangaldaki kömür sıcaklığı birleşince dayanılmaz bir hal alıyor" dedi.

meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgilere göre önümüzdeki günlerde  hava sıcaklığının daha çok artacağı tahmin ediliyor.


Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 2600 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...