SGK’ DAN BİR YENİLİK DAHA

Sosyal Güvenlik Kurumu, son günlerde E-Devlet üzerinden sunmuş olduğu hizmetlere Bağkur’lu vatandaşlar için bir yenisini daha ekledi.

SGK’ DAN  BİR YENİLİK DAHA
21 Mart 2013 - 07:53






ŞANLIURFA- Son yıllardaki Bilişim teknolojilerini yardımıyla çağın gerektirdiği modern teknoloji kullanarak vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduğu hizmetlere kolay erişebilmelerini sağlayan SGK, E Devlette sunduğu imkanlara Bağkur’lu vatandaşlarımızı ilgilendiren bir yenisini daha ekledi.

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Siverek Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Yurdaer Tecir, SGK’nın son yıllarda bilişim teknolojileri yardımıyla çağın gerektirdiği modern teknolojiyi kullanarak vatandaşların, SGK’nın sunmuş olduğu hizmetlere kolay erişimi sağladığını belirterek, “Hepimizin bildiği gibi 4/b’li (Bağkurlu) sigortalılarımız Primlerini yüksekten yatırmak istemesi halinde kuruma müracaat ederek günlük kazanç beyan formunu doldurarak asgari ücret ile asgari ücretin 6.5 katına kadar ödeyecekleri prim oranını arttırabilmektedir (32.62 TL ile 212.03 TL). Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi olan sigortalıların prime esas kazançları ile ilgili beyanı, Kurumun ilgili ünitesine yazılı olarak şahsen veya posta yoluyla yapılmaktadır. Ancak sigortalıların veya kurum çalışanlarının iş ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla sigortalılar tarafından verilen prime esas kazanç beyanlarının e-Devlet “www.türkiye.gov.tr” üzerinden yapılabilmesine ilişkin program tamamlanarak Kurum Başkanlığımızca uygulamaya açılmıştır.

Sigortalının, E-Devlet şifresini kullanarak “www.türkiye.gov.tr” üzerinden yapılan prime esas günlük kazanç beyanlarının otomatik olarak SGK kayıtlarına geçtiğini belirten Tecir, “Bu beyanlar Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş beyan olarak kabul edilecektir. Bu şekilde oluşturulan beyanlara göre de sigortalılarımızın 4/B (Bağkur) prim tahakkuku yapılacak ve primlerini bu meblağ üzerinden ödeyeceklerdir.Bu nedenle 4/b’li vatandaşlarımızın ve SGK çalışanlarının iş ve zaman kaybının önlenmesi, uygulamaya açılan programın yaygın olarak kullanılması gerekir” dedi

Sigortalı aynı zamanda işveren ise aylık prime esas kazancının, çalıştırdığı sigortalıların prime esas günlük kazancının en yükseğinin otuz katından az olamayacağını belirten Tecir, “Aylık prime esas kazancı, çalıştırdığı sigortalının otuz günlük prime esas kazancından düşük olduğu tespit edilen sigortalıların aylık prime esas kazançlarının, tespit edilen kazanç düzeyine çıkartılarak aradaki farkın priminin, 5510 sayılı yasanın 89. maddesi hükümlerine göre gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmak suretiyle tahsil edilecektir. Kısaca Sigortalı çalıştıran 4/b’li işverenlerimiz çalıştırdıkları sigortalının kazancından az prim beyan edemeyeceklerdir.Diğer bir hususta genel sağlık sigortalısı vatandaşlarımız ” www.şanlıurfasgk.gov.tr “ internet adresimizden genel sağlık sigortası iş ve işlemleri ile aktivasyonlarını yapabileceklerdir.” Dedi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3558 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması