SGK BİNASI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Siverek SGK Binasının açılışını yaparak, SGK binasını gezdi.

SGK BİNASI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
06 Ekim 2013 - 14:39

SGK Hizmet Binasının açılışından önce Bakan Çelik tarafından SGK binasının açılışındaki katkılarından dolayı Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'a plaket verildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Siverek SGK Binasının açılışını yaparak, hizmet binasını gezdi. SGK binasındaki hizmetler hakkında yetkililerden bilgi alan Çelik, binanın Siverek'in en güzel binası olduğunu söyledi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, TRT muhabirinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce gündeme getirdiği, kamu da çalışan işçiler ile memurların tek çatı altında birleştirmesi sorusuna şöyle cevap verdi. "Çalışma ve Anayasada çalışanlar kavramı gelmeli. Kamuda çalışanların daha güçlü bir şekilde örgütlenmesi için memur ve işçi ayrımı yapılacağına, işçi sendikası, memur sendikası olacağına, çalışanların tek bir sendikası olur. Bu konunun işçiler ve memurlar tarafından nasıl karşılanacağı, Parlamento da muhalefet partilerin olaya nasıl bakacağı önemli. Meclis olumlu bakarsa neden olmasın. Fakat bunların yapılabilmesi için Anayasa Değişikliği gerekiyor. Bunu da Ak Parti tek başına yapacak sayıya sahip değil" şeklinde konuştu.

Bankaların Emeklilere Önerdiği Düşük Miktardaki Banka Promosyonları hakkında konuşan Bakan Çelik, "Promosyonlarla ilgili bankalarla iki kere bir araya geldik. Bankalara emekli parası diye verdiğimiz meblağı üç gün bankada bekliyor. Bankalar üç gün bankada kalan paranın hesabının karşılığını yapıyorlar. Bankalar, 'kazanmadığımız bir şeyi nasıl verelim, hesaplarımız açık ne kazanıyorsak onu verelim. Kazanmadığımız şeylerle ilgili medyada birçok spekülatif haberler çıkıyor' diyorlar. Emekliler 1 maaş ya da yarım maaş diyorlar. 10 milyon emekli var bunu hesaplara vurduğunuz zaman bankanın karı değil kendisi de kalmayacak şekilde meblağlar çıkıyor. Varsa emeklinin alacağı onu almasıyla ilgili mücadele ediyoruz. Bizim çabamız bu istikamette, Mali tabloya bakacaksınız kazanmadığı bir şeyi istemekte doğru değil" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ŞİMDİLİK DÜŞÜNMÜYORUM"

"Şanlıurfa Belediye Başkanlığını düşünür müsünüz" sorusuna Bakan Çelik, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 il ile ilgili yoğun bir çalışması var. Bizim böyle bir talebimiz yok. Şanlıurfa için sağlıklı kararlar verileceği inancındayım. Belediye başkanlığını şimdilik düşünmüyorum. Şu anda görevimizin başındayız" cevabını verdi.


www.siverekgenclik.com








Bu haber 3146 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor