SEYYAR SATICILAR ARINÇ'I PROTESTO ETTİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFATBMM eski Başkanı Bülent Arınç, partisinin yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Şanlıurfa’da, sorunlarını anlatmaya fırsat bulamayan bir grup seyyar satıcı

SEYYAR SATICILAR ARINÇ'I PROTESTO ETTİ
28 Şubat 2009 - 17:55
tarafından protesto edildi.
Seçim çalışmaları için Şanlıurfa’ya gelen Bülent Arınç, cuma namazı için Balıklıgöl Dergah Camii’ne gitti. Arınç, beraberindeki AKP Şanlıurfa Milletvekilleri, AKP’nin Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Mehmet Oymak ve parti yöneticileriyle birlikte bir süre cami avlusunda vatandaşlarla sohbet etti. Cuma namazını kılan Arınç, daha sonra tarihi Bedesten Çarşısı ile Gümrükhanı gezdi. Bir süre Gümrükhanı’nda oturan Arınç, buradan çıkıp Haşimiye Meydanı’na giderken, geçtiği dar sokaktaki esnafın işyerlerinin önüne açtığı tezgahlar, kalabalığın çarpması nedeniyle devrildi. Yaya olarak gezen Arınç’ı fark eden seyyar satıcılar da sorunlarını anlatmak için peşinden gitti. Arınç’ın arkasından bağırıp sorunlarını dinlemesini isteyen 10 kadar seyyar satıcı, yanıt alamayınca tepki gösterdi. Arınç’ın arkasından AKP hükümetine lanet yağdıran seyyar satıcılar, sepetli motosikletlerin kaldırılmasına isyan etti. Satıcılardan biri, “Böyle soytarı hükümet görmedik. Nasıl hak hukuk adalet dağıtıyorlar. Yerin dibine girsin böyle hükümet. İşleri bitikten sonrada kimse yüzümüze bakmıyorlar” dedi. Bazı partililerin araya girmesiyle seyyar satıcılar dağıldı. 

ARINÇ YEMEKTE YOKSULLAR KUYRUKTA 
Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ni de ziyaret eden Arınç, burada partililerle birlikte öğle yemeği yedi. Arınç, bahçede kurulan masada çorba ve yöresel etli pilavdan oluşan menüyü yerken, bahçenin diğer tarafında da yüzlerce yoksul vatandaş yemek kuyruğunda bekledi. Arınç, yemekten sonra sırada bekleyenleri selamlayıp, ayrıldı.
Bu sırada kuyrukta bekleyen bazı kadınlar, kameralardan yüzlerini saklamaya çalıştı.


Bu haber 2783 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti