ŞEYH SAİD SİVEREK'TE ANILDI

Siverek İkra Derneği ve Siverek Özgür-Der Temsilciliği düzenlemiş oldukları bir dizi etkinlikle Şeyh Said Hazretlerini andı.

ŞEYH SAİD SİVEREK'TE ANILDI
30 Haziran 2012 - 11:16

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Şeyh Said hazretlerinin şehadetinin 87. yıl dönümde, dernek binasında,  bir dizi etkinlik düzenlendi. Şeyh Said Hazretlerinin Hayatını konu alan sinevizyon gösterisinin ardından, Konuşmacı Nihat Çam tarafından Şeyh Said Hazretlerinin kıyamı hakkında bilgiler verildi. Program Şeyh Said Hazretleri üzerine söylenen ilahilerle sona erdi.


 


Özgür-Der Siverek şubesinde Özgür Gençlik Kulübü tarafından Şeyh Said'in katledilişinin 87. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenledi.


Etkinlik Murat Yeşildağ’ın selamlama ve giriş konuşması ile başladı. Şeyh Sait ve Dava arkadaşlarının unutulmaması için şeyhin torunlarının O’nun ve arkadaşlarının anlaşılması gerektiği bundan dolayı bu tür etkinliklerin düzenlediğine değinip program akışı hakkında bilgi verdi.Yeşildağ’ın giriş konuşmasından sonra Hüseyin Aytaç Şehit Şeyh Sait’in hayatı hakkında kısa bir konuşma yaptı.Aytaç’ın konuşmasından sonra Taha Belveran Şeyh Sait’in kıyamının nasıl başladığı ve nasıl geliştiği hakkında bilgi verdi.Belveran’ın konuşmasının ardından Mıraz Başaran Kıyamın söylenildiğinin aksine ulusal değil İslami bir kıyam olduğuna Şeyh’in sözlerinden örnekler veren bir sunum yaptı.Başaran’ın konuşmasından sonra Yasir Bilgen şeyhin kıyamı ile ilgili bir şiir okudu. Son olarak Erkam Ay tarafından kıyamın sonuçları ve Kemalist rejimin İslami kıyamı bastırması sırasında uyguladığı zulmü ve kıyam sonrası katledilen insan rakamlarına değindi.


Program Yeşildağ’ın Şeyhi ve İslami kıyamı unutturmamak temalı kısa bir konuşma ve selamlama ile son buldu.


 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3188 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması