ŞEHİT ER SESSİZ BİR ŞEKİLDE TOPRAĞA VERİLDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAHatay'ın Dörtyol ilçesinde meydana gelen kazada şehit olan er Fevzettin Tekbalık, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi. Ailenin isteği üzerine gece yapılan defin işlemi ışıldak ve lüküslerin

ŞEHİT ER SESSİZ BİR ŞEKİLDE TOPRAĞA VERİLDİ
11 Aralık 2007 - 07:30
altında gerçekleşirken, Cenaze törenine siyasi ve bürokratların katılmaması dikkat çekti. Vali ve Belediye başkanının katılmadığı törene sadece Tuğay komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren katıldı.
Gözyaşı döken şehit erin babası ile kardeşlerini 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren teselli etti.
Dün akşam saatlerinde Erzin'den İskenderun'a giden askeri araç'ın TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen kazada Uzman Çavuş Ahmet Tunç şehit olmuş, Astsubay Bülent Dikmen ile erler Serkan Tığlı, Kenan Aytekin ve Fevzettin Tekbalık yaralanmıştı. Kazada ağır yaralanan ve bu sabaha karşı tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde şehit olan Feyzettin Tekbalık'ın cenazesi Adana'dan yakınları tarafından saat 20.30 sıralarında Şanlıurfa'ya getirildi. Oto tamirciliği yaptığı belirtilen Tekbalık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, son kez Hayati Harrani Mahallesi'ndeki evinin önünden geçirildikten sonra Harrankapı Mezarlığı'na getirildi. Şehit erin defin törenine Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren, askeri yetkililer ile yakınları katıldı. Cenaze sırasında gözyaşı döken, gözleri ama olan baba Muhammet ile çocukları Ahmet ve Mehmet Reşit'i Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren teselli etti. Ailenin isteği üzerine gece yapılan defin töreni sırasında mezarlığın aydınlatması ise ışıldaklar ve lüküsler ile yapıldı. Şehit erin naaşının mezara konması sırasında kardeşlerinden Mehmet Reşit, kürtçe 'Benim tamirci kardeşim, ne işin var toprağın altında, sen ölemezsin' diye ağıt yaktı. Şehit erin naaşının toprağa verilmesinin ardından iki uca konan mezar taşları görevlileri, Tuğgeneral Emren'in de yardımıyla ulaştırıldı. Şehit erin mezar taşının elden ele uzatılması sırasında yardımcı olan Emren, yanında sürekli gözyaşı döken 11 yaşındaki Ahmet Tekbalık'ı saçını okşayarak teselli etmeye çalıştı. Defin işleminin tamamlanarak duaların okunmasının ardından Tuğgeneral Emren, şehit erin beratı ve tabutuna sarılı Türk bayrağını baba Muhammet Tekbalık'a vererek başsağlığı diledi.

Bu haber 3280 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor