SAYIN MİLLETVEKİLİMİZİN PAKİSTAN PROĞRAMI

ABDULKADİR EMİN ÖNENŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ
( BASIN DANIŞMANLIĞI )Asya Parlamenterler Asamblesi Türk grubu Başkanı AGİT Üyesi Şanlıurfa  Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN Ak Parti Genel Merkezi tarafından Türkiye’yi ve Ak Parti’yi temsilen

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZİN PAKİSTAN PROĞRAMI
03 Nisan 2008 - 20:49
27-30 Mart tarihleri arasında gittiği Pakistan’daki temaslarını değerlendirdi. 
     Milletvekili Önen yaptığı açıklamada, ‘Uluslararası Asyalı Politik Partiler Birliğine üye 258 parti bulunmaktadır. Bunlardan Türkiye’nin de içinde bulunduğu   20 parti Yönetim Kurulundadır. Toplantıda, özellikle Çin, Bangladeş, Kore, Filipinler, Kazakistan, Nepal, Hindistan,Rusya gibi ülkelerin  ülkemize olan ilgilerinin had safhada olması beni çok mutlu etti. Bu  toplantı,  AK Partiyi  ve ülkemizi tanıtma konusunda önemli bir fırsat oldu. Özellikle gündemde olan  kapatma davası konusunda tüm ülke temsilcileri şaşkınlıklarını ifade ettiler. Bu davanın antidemokratik ve üzücü olduğunu, halkın büyük teveccühünü kazanmış, büyük bir oy potansiyeline sahip iktidardaki bir partinin böyle bir şeye maruz kalmasının şaşırtıcı olduğunu ve bu olayı tüm ülkeler gibi yakından takip ettiklerini beyan ettiler” dedi. 

     Ayrıca Rusya’da Putin’in liderliğindeki Birleşik Rusya Partisinin milletvekili özellikle bu kapatma davasıyla ilgilendiklerini ve duyduklarında şoke olduklarını, dünyada sadece şiddet içeren partilerin kapatıldığını, bunun hukuki değil siyasi olabileceğini belirttiğini de dile getiren Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN; toplantının Türkiye açısından çok verimli geçtiğini, katılımcı ülkelerin, böyle uluslararası toplantılarda sık sık bir araya gelmesinin dostlukları pekiştirmede ve siyasi-ekonomik açıdan çok daha yaralı olacağını belirttiklerini ve Türkiye’ye de gelmek istediklerini söyledi. 


Bu haber 2979 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü