ŞANLURFA EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Çoşkun yaptığı basın açıklamasıyla 5 yılını dolduran müdürlerin zorunlu yer değiştirmeleri hususunda, Valilik nezdinde devam eden uygulamaları kınadı.

ŞANLURFA EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI
06 Ağustos 2010 - 08:50
  
Yapılan Açıklamada,

İllere devleti temsilen gönderilen valiler, gittikleri yerlerde seçkinlerin, elitlerin,feodallerin valisi olduğu kadar öğretmenlerin,esnafın,garibanın da valisidir. Zaten bu yüzden valilerin devleti temsil görevi vardır. Ancak bir Vali, atandığı yerde büyük bir coşkuyla karşılandığı halde, üzerindeki temsil görevini sadece gücü olanlardan yana kullanan bir tavır sergileyip, kimilerinin kişisel menfaatlerini koruyan bir pratik ortaya koyunca, o coşku yerini güvensizliğe bırakıyor.
Eğitim camiasının çok yakından takip ettiği; bulunduğu eğitim kurumunda 5 yılını dolduran müdürlerin zorunlu yer değiştirmeleri hususunda, Valilik nezdinde devam eden bir hukuksuzluk süreci var. Bilindiği üzere Personel Genel Müdürlüğü 23.06.2010 tarih ve 31131 sayılı yazıyla daha önceden açıklanan “Yöneticilerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği”ndeki bazı hususlara açıklık getirmiştir. Genel Müdür Necmettin Yalçın’ın Bakan adına imzaladığı yazının “Genel Açıklamalar” bölümünün 3. maddesinde;
“Zorunlu yer değiştirmelere ilişkin takvim Valiliklerce belirlenerek, yer değiştirmeler bu takvime göre,süresi içinde gerçekleştirilecektir.” denmektedir. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü de yönetmelik gereği zorunlu yer değiştirme atama duyurusu yayınlamış ve 1 Temmuz 2010 tarihi itibariyle bulunduğu okulda 5 yılını dolduran müdürlerin başvurularını 12 Temmuz’da almaya başlamıştır. Müdürlüğün atama takvimine göre; komisyon incelemesinden sonra atamaların yapılması 26-30 Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılacak ve kararnameler de 30 Temmuz 2010 tarihinde ilgililere ulaştırılacaktır. Vali adına Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi ŞAHİN’in imzaladığı bu atama duyurusuna göre atamalar yapılarak süresi içinde yayınlanmak üzere Valiliğe onaya gönderildi. Ancak bundan sonrası ne yazık ki keyfi uygulamalarına alıştığımız Valiliğin defansına takıldı. Bugün 5 Ağustos 2010, yani Valiliğin verdiği tarihin üzerinden tam 6 gün geçti ve atamalardan hâlâ bir haber yok. Vali Bey, yönetmelik gereği müdürlerin başvuruları alınarak bilgisayar ortamında yapılan atamaları neden imzalamayı geciktiriyor. Bu atamaları onaylamayarak kimlerin yerini, niçin korumaya çalışıyor. Eğitimden çok iyi anladığını, eğitime çok önem verdiğini her fırsatta dile getiren Sayın Vali, şu an tercihli veya tercih dışı bilgisayar kurası ile ataması yapılan okul müdürlerinin kafa karışıklığından hiçbir şey yapamadığını biliyor olmalı. Şaibe üstüne şaibe yaşayan ve yaşatan Şanlıurfa Valiliği suskunluğunu bozmalıdır. Atamalar ya onaylanacak veya gerekçesi belirtilerek reddedilecektir. Okullarında hanedanlık kuran ve bu hanedanlığın başkalarına geçmesini istemeyen okul müdürleri tüm Türkiye genelinde aylardır ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Hatta bazı sendikalar önce olumlu görüş bildirdikleri yönetmelik taslağına, yayınlandıktan sonra 180 derecelik fikir değişikliğiyle yaklaşıp dava açmaya başladılar. Şanlıurfa Valiliği öyle görünüyor ki bu rotasyon uygulamasına hayır diyen bloğun içinde yer alıyor.
Valilikten beklediğimiz en kısa zamanda atamaları onaylayıp, bu belirsizliği ortadan kaldırmasıdır. Eğer atama yöntemiyle ilgili bir usulsüzlük varsa bunu da açıklamak Valiliğe düşer. Yoksa “Nasıl olsa Danıştay iptal eder.” diyerek onayı geciktirmek anlayışı devlet ciddiyetinden uzaktır. Umarız Şanlıurfa Valiliği böyle bir düşünce içinde değildir.
            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bu haber 2304 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı