Şanlıurfa'da uzun bir aradan sonra ilk Cuma namazı kılındı

​Coronavirus tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi cemaatle namaz kılınamayan Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da da vatandaşlar, uzun bir aranın ardından beraberlerinde getirdikleri seccadeleriyle bugün ilk Cuma namazlarını kıldılar.

Şanlıurfa'da uzun bir aradan sonra ilk Cuma namazı kılındı
29 Mayıs 2020 - 12:33

Şanlıurfa Valiliği tarafından belirlenen cami ve alanlara seccadeleri ile gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu.


Şanlıurfa Balıklıgöl Dergâh Camii girişinde bekleyen görevliler, seccadesi olmayan kişileri camiye almadı. Görevliler tarafından camiye giren kişiler dezenfekte edilerek, maskesiz gelen vatandaşlara maske verildi.


Cami avlusunda görevliler tarafından belirlenen alanlara seccadelerini seren vatandaşlar sosyal mesafe kuralarına uyarak namazlarını kıldı.


Cami İmam Hatibi tarafından okunan Cuma hutbesinde Cami ve ezanların önemine dikkat çekildi.


Hutbede, “Cuma günü, müminlerin bayramıdır ve bu bayram Asr-ı Saadetten bugüne en güzel hâliyle camilerde, cemaatle kutlanır. Yeryüzünde Allah’ın mescitlerindeki huzur ve güveni başka hangi mekân sağlayabilir? Tevhidle çarpan yürekler vahdetle secdeye varırken, bu kardeşliğin sevinci başka nerede yaşanabilir? Umut ve inanç, teselli ve teslimiyet, muhabbet ve samimiyet başka hangi ortamda böylesine güçlenebilir? Camiden ilim ve hikmet alınır; edeb ve ihsan yayılır. Ezan-ı Şerifler yediden yetmişe müminleri birlik ve beraberliğe çağırır. Şükürler olsun bu çağrıya uyduk. Özlemle, hasretle bugünü bekliyorduk. Şimdi vuslat zamanı… Hislerimizi anlatmaya kelimeler kâfi değil! Vakit, Rabbimize kulluğumuzu, şükrümüzü, duamızı ve niyazımızı arz etme vaktidir.” denildi.


Kılınan Cuma namazının farzının ardından vatandaşlar sünnetleri kılmadan ve birbirleri ile musâfaha yapmadan dağıldı. (İLKHA)


Bu haber 1240 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...