ŞANLIURFA'DA TELEFON DİNLEME SKANDALI

Şanlıurfa Emniyetinin, başka bir isim için alınan izinle 8 ay boyunca HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Emin Güneş`in telefonunu hukuksuzca dinlediği ortaya çıktı.

ŞANLIURFA'DA TELEFON DİNLEME SKANDALI
16 Ocak 2014 - 20:02





ŞANLIURFA - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin, Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Mehmet Kışlar için aldıkları izinle HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.Emin Güneş’in telefonunu 8 ay boyunca dinlediği ortaya çıktı.

"Dinleme izni Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından"

Şanlıurfa yerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nda alınan dinleme izninin, Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Mehmet Kışlar`ın PKK terör örgütünün kırsal kadrosuna yardım etmek suretiyle milislik faaliyetleri yaptığı ileri sürülerek alındığı öğrenildi.

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, Şanlıurfa Adliyesi Baro Odasında Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak ile beraber bir basın açıklaması yaptı.

"Telefonumu Mehmet Kışlar`a aitmiş gibi göstererek dinlemişler"

Emniyetin hukuksuz bir şekilde kendisini dinlediğini belirten Güneş, “Şahsıma ait telefon numarasını, Mehmet Kışlar adlı kişiye aitmiş gibi göstererek 05. 04. 2013- 10. 12. 2013 arası 8 ay süreyle dinlemişler. Mehmet Kışlar`ı da, PKK terör örgütünün kırsal kadrosuna yardım etmek suretiyle milislik faaliyetleri gösterdiğini ileri sürmüşler." diye konuştu.

"Yapılan suçtur davacı olacağım”

Şüphelilerin kendi şahsına yönelik yaptığı bu eylemin suç olduğunu ifade eden Güneş, “Şahsıma yönelik bu eylemle; kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, Özel Hayata ve Hayatın Gizli alanına karşı suçlar, resmi belge sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, görevi kötüye kullanma, iftira, suç uydurma suçlarını işlemişlerdir. Bu nedenle bugün itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım.” ifadelerini kullandı.

"Mustazaflar Cemiyeti Başkanını PKK’li gibi göstermişler"

Hukuksuz dinlenme olayında başka bir ayrıntıya da dikkat çeken Güneş, şüpheli olarak adı geçen Mehmet Kışlar’ın yıllardır Mustazaflar Derneği’nin ve Cemiyetinin Başkanlığını yaptığını bu derneklerin PKK ile ilişkilerinin olmadığını bunu en iyi bilmesi gerekenin de emniyetin olması gerektiğini söyledi.

"Bunda hata değil, kasıt vardır"

Adıma kayıtlı telefonu hata ile bir başkasına ait gibi görmeleri, göstermeleri ihtimalinin kesinlikle olmadığını belirten Güneş, "Çünkü bu telefonumla sürekli ve düzenli olarak müvekkillerimi bilgilendiririm. Dinlemelerde derdest dosyalarıma ilişkin duruşma günleri hakkında müvekkillere bilgilendirmelere mutlaka rastlanmıştır. Böyle bir bilgi derhal dinlemenin sonlandırılmasını zorunlu kılar. 8 ay süreyle ilk 3 aydan sonra tekrarlanmak ve uzatılmak suretiyle böyle bir iftiranın hata ile hatta görevi ihmal gibi görev suçları ile izahı mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Avukat olarak dinleyemedikleri için sahte evrak hazırlamışlar

Şüphelilerin asıl maksadının şahsını dinlemek olduğunu bu amaçla sahte evrak düzenlediklerini belirterek şüphelilerin bu telefonu avukat sıfatıyla dinleyememe sorununu bu sahte evrakla ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Şanlıurfa Barosu: Bu olayı takip edeceğiz

Şanlıurfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak ise, dinlenme olayının bir yanlışlık olmadığını bilakis bilinçli bir şekilde gizlice dinlendiğini belirtti. Bucak, bu dinleme olayını kınadıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

(Osman Gülebak, Mehmet Demir - İLKHA)


Bu haber 4355 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması