Şanlıurfa'da Sağlık Skandalı

Ali LEYLAKŞanlıurfa Doğum Hastanesi'nde 'Yarı Dudak Yarı Damak' olarak beyni dışarıda bir bebek dünyaya geldi. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi beyin cerrahisine sevk edilen bebek, yer olmadığı için doğum hastanesine tekrar

Şanlıurfa'da Sağlık Skandalı
19 Ocak 2007 - 20:37
geri gönderdi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Payamlı köyünde doğum sancıları tutan Makbule Kılıç, Şanlıurfa Doğum Hastanesi'ne getirildi. Şanlıurfa'da doğumu gerçekleşen Makbule Kılıç'ın tıp dilinde "Yarı Dudak Yarı Damak" olarak bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Bebek daha sonra yeni doğan ünitesinde küveze alındı. Dünyaya gelen çocuğun kafasının üstünde 2 adet şiş olduğu ve kafatasının gelişmediği için beyninin dışarıda olduğu görüldü.


Şanlıurfa Doğum Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Soner Şimşek, bebeğin yaşama şansının çok az olduğunu belirterek, "Yarı Dudak ve Yarı Damak denilen beyin zarlarının fıtıklaşmasıdır. Bebeğin yaşam fonksiyonları normaldir. Fakat yarı dudak damaktan dolayı bebeğin beslenme sorunları olacaktır. Bu tür bebeklerin yaşama şansları çok düşük. Yine de son kararı beyin cerrahisine bırakıyoruz. İlk 3 aylık döneminde vitamin eksikliklerinden, akraba evliliğinden kaynaklanmış olabilir" dedi.

Şanlıurfa Doğum Hastanesi tarafından başka bir küveze konulan bebek 112 ambulansı ile Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Araştırma hastanesi yeni doğan bebek ünitelerinde yer olmadığı için gönderilen bebeği kabul etmeyerek geri gönderdi. Bebek tekrar ambulansa konularak doğum hastanesine gönderilirken, acılı baba, "Bebeği nerden getirdiysem oraya götüreceğim. Urfa'da hastane kalmadı. Şikayet edeceğim. Bütün hastaneler kabul etmiyor. Param yok diye kabul etmiyorlar" iddiasında bulundu.

Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Yardımcı Doçent Dr. Mustafa Sever ise iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Söz konusu hasta doğumda genetik sıkıntısı vardı. Hasta herhangi bir sebepten gönderilmiş değil. Fakat hastanın bakım kalitesinin daha iyi ve yüksek sağlanabilmesi için yoğun bakım koşullarında, özellikle küvez içerisinde olması gerekiyor. Hastanemizde halı hazırda böyle bir imkan olmadığı ve başka bir kuruma gönderilme kararı alındı. Söz konusu hasta ile ilgili herhangi bir ekonomik ve evrek problemi yok. Hayati sıkıntısı olan bir hastanın Daha önce yayınlanan genelgeler gereği bize bilgi verilmeksizin uygun bir yatağın olup olmadığının sorulmamasından dolayı yaşanan sıkıntılardır. Hasta yakınları sıkıntılarında haklıdırlar. Biz durumu Başhekemliğe de bildirdik" diye konuştu.

Bu arada, yeni doğan bebeği doğum hastanesine ambulansla götüren baba Hacı Kılıç ise "Bebeği bütün hastanelere götürdüm kabul etmedi. Çocuk hastanesi, 500 yataklı ve fakülteye götürdüm. Gerekçe para yok yerde yoktur. Yeşil kartımız vardır. Akraba evliliği yapmıştık. Eşimi daha önce doktora götürmedim. Bebeği gördüğümde şok oldum ama ne fayda eder" diye konuştu.


ALİ LEYLAK

Bu haber 2426 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü