ŞANLIURFA'DA OLAYLI YIKIM

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da Hazine arazisi üzerine inşa edilmek istenen kaçak yapıların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Belediyenin yıkım ekiplerine taşlarla saldıran

ŞANLIURFA'DA OLAYLI YIKIM
23 Mart 2009 - 09:05
inşaat sahipleri polisler tarafından güçlükle engellendi, bazı kişiler bıçakla kendileri kesti, 6 kişi gözaltına alındı.

Seçim öncesi Hazine arazisine yapılan ev ve inşaat temellerini yıktırmak istemeyen bazı kişiler ile görevliler arasında arbede çıktı. Belediyenin yıkım ekibi ilk olarak Osmanlı Mahallesi’ne gitti. Çevik Kuvvet polisi ve zabıtaların da geniş önlem aldığı mahallede kaçak olarak yapıldığı belirlenen 3 inşaat temeli iş makineleri ile yıkıldı.
Buradaki evlerin yıkımı sırasında, evinin bahçesini duvarı ile çevreleyen Hüseyin İnce'nin duvarı da yıkıldı. Görevlileri engelleyemeyen İnce, “Bunlar ne biçim insanlar adıma olan tapulu malımı yıktılar. Bana sormadan evimin duvarını yıktılar. Benim zararımı ödensinler 3 özürlü çocuğum var kimseye sormadan nasıl benim bahçe duvarımı yıkarsınız?” dedi.
Belediye görevlileri son olarak 2 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirmek için Topdağı Mahallesi'ne geldi. Buradaki yıkım sırasında belediye görevlileri ve güvenlik önlemi alan polis, inşaat sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı. İnşaatlarını yıktırmak istemeyenler polis ve belediye görevlileri ile pazarlık yaptı. Başarılı olamayan inşaat sahipleri iş makinelerinin inşaatı yıkmaya başlamasıyla birlikte görevlilere saldırdı. Bunun üzerine polis ile bina sahipleri arasında arbede çıktı.
Kısa süreli arbedede bazı kadınlar sinir krizleri geçirip saçlarını yolarken, bir kişi eline aldığı bıçakla kendisini kesti. Polis bu kişiyi güçlükle engellerken, bir başka kişi yıkılan inşaatın çatısına atladı. Polis bunun üzerine direnen 6 kişiyi yere yatırıp ellerini kelepçeledikten sonra karga tulumba gözaltına aldı. Ardından da yıkım gerçekleştirildi.

Bu haber 2766 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...