ŞANLIURFA'DA, KÜRTÇE PANKARTLI 1 MAYIS KUTLAMASI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da da, 1 Mayıs Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlarla olaysız kutlandı. KESK, DİSK, TMMOB, Eğitim-Sen, İHD, Mazlum-Der ve DTP üyesi yaklaşık

ŞANLIURFA'DA, KÜRTÇE PANKARTLI 1 MAYIS KUTLAMASI
01 Mayıs 2008 - 21:50
100 kişi, Karakoyun İş Merkezi önünde bir araya geldi. Türkçe, `Yaşasın 1 Mayıs, İşçi ve Emekçinin Bayramı' ve Kürtçe `Yaşasın 1 Mayıs' anlamına gelen `Biji Yek Gulan' yazılı pankart açan grup, hükümet aleyhine de sık sık slogan attı.

Grup adına konuşan DİSK'e bağlı Genel- İş Şube Başkanı Sadık Demir, Adapazarı'nda yaşanan olaylara değinip, bunu `İkinci Sivas vakası' olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

"DTP Adapazarı'nda barış ve kardeşlik adına yaptığı geceyi basmaya çalışan, kadın çocuk ve yaşlıların bulunduğu bin kişiyi linç etmek istemiştiler. 6 saat salonda mahsur kalan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda ambulanslar taşlanmış insanlar linç girişimine maruz kalmıştır. Türk ve Kürt halklarının birbirine düşürülmesine sebep olunan bu olayda siyasi iktidarın payı büyüktür. Bu olayların karışışında sesiz kalan İçişleri Bakanı istifa etmeli Sakarya Valisi görevden alınmalıdır."

Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan ve 1 saat süren kutlamalar sonunda, 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.

Bu haber 3126 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek