ŞANLIURFA'DA GÖREVLİ DOKTOR ULUSLARARASI DOLANDIRICI ÇIKTI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAMilyon dolarlık vurguncuların liderinin Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğünde doktor olduğu ortaya çıktı.
ABD’deki bankalarda hesapları olan kişilerin kimlik bilgileriyle hazırladıkları kredi kartlarıyla

ŞANLIURFA'DA GÖREVLİ DOKTOR ULUSLARARASI DOLANDIRICI ÇIKTI
28 Ağustos 2008 - 12:31
ATM’lerden 3 milyon dolar çeken şebekenin lideri Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde doktor...

Emniyet Genel Müdürlüğü, internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yaptıkları belirlenen uluslararası bir şebekeyi ortaya çıkardı. Şebekenin liderinin Şanlıurfa Devlet Hastanesi doktoru olan N.A. olduğu tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ile Ankara Emniyeti’nin birlikte yürüttüğü “Sanal Deprem” operasyonunda önceki gün 13 ayrı şehirde 29 kişi gözaltına alındı.

ABD’deki bankaların dolandırılmasına yönelik faaliyetleri çerçevesinde şebekenin, “phising” (olta atma) yöntemi kullandığı anlaşıldı. Zaman zaman yurtdışına gidip gelen N.A.’nın internet ortamında para karşılığı banka ve kredi kartı bilgilerinin satıldığı internet forumunun sahibi ve yöneticisi olduğu saptandı. Lider N.A.’ya bağlı olarak çeşitli illerde 4 kişinin koordinatör konumunda faaliyet yürüttüğü saptandı.

FBI’dan bilgi alındı

Özellikle çipli kredi kartı uygulamasına geçmeyen ABD bankalarına yönelik dolandırıcılık olaylarında 3 milyon dolarlık bir vurgun gerçekleştirildiği saptandı. Bazı yabancı uyruklu kişilerin de içinde yer aldığı şebekenin çalışmaları kapsamında FBI ile bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Şebekenin özellikle ABD’deki bankalarda hesapları bulunan yabancı uyruklu kişilere ait kimlik bilgileriyle hazırladıkları klonlanmış kredi kartlarıyla Türkiye’deki ATM’lerden para çektikleri belirlendi.

Bu işlemler sonucunda ödeme yapan Türk bankalarının da, ABD’deki bankalardan, farkında olmadan şebeke üyelerine teslim ettikleri paraları istedikleri, ancak dolandırılmaları nedeniyle kurumsal zarara uğradıkları anlaşıldı.

Soruşturma kapsamında şebekenin, Rusya’daki bir uluslararası dolandırıcıyla bağlantısını kuran ve İzmir’de yaşayan A.Y. adlı Rus kadın gözaltına alındı. Şebekenin vurgunda elde ettiği paraların takibini engellemek amacıyla yine uluslararası finans kurumları aracılığıyla Rusya’ya para transferi gerçekleştirdiği, A.Y. adlı kadının da zaman zaman ülkesine giderek paraları nakit olarak Türkiye’ye getirdiği iddia edildi.

Bu haber 3392 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması