ŞANLIURFA'DA ET İZDİHAMI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA
Katliam gibi kesim. Hayır için kesilen 20 koyun kaldırımda yanyana dizilip çocukların gözü önünde saatlerce bekletildi.ŞANLIURFA'da, geçen yıl ölen yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden ‘Soro İmam’ lakaplı İmam Bakır Altun adına yapılan taziye ve

ŞANLIURFA'DA ET İZDİHAMI
04 Eylül 2008 - 08:03
çorba evinin açılışında dağıtılan 3 ton bedava et, izdihama neden oldu. Açılışta kesilen 20 koyun dakikalarca çocukların önünde bekletildi.
Memitan Aşireti'nin lideri olan İmam Bakır Altun, geçen yılın kasım ayında yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle İstanbul'da yaşamını yitirmişti. Biri resmi nikahlı 2 eşi ve 17 çocuğu olan İmam Bakın Altun'un ölümünün ardından çocukları babaları adına Buhara Mahallesi'nde Şanlıurfa Belediyesi tarafından yaptırılan 2 katlı taziye ve çorba evinin inşaatını üstlendi. Kısa sürede tamamlanan taziye ve çorba evinin açılışı, ramazan ayının ilk iftar günü yapıldı. Açılış töreni öncesi yoksullara dağıtılmak üzere TIR'la 3'er kiloluk paketler halinde 3 ton et getirildi. İftar öncesi kasası açılan TIR'dan et dağıtıldığını duyan büyük bölümü çocuk çok sayıda kişi açılışın yapıldığı alana akın etti. TIR'daki görevliler tarafından dağıtılan paketleri almak isteyenler kısa süreli izdihama yol açtı. Zaman zaman küçük çocukların ezilme tehlikesi geçirdiği dağıtım sırasında görevliler, halkı kontrol etmekte zorlandı. 3 ton et, kısa sürede dağıtıldı.
Açılış sırasında kesilen 20 koyun uzun süre kesildikleri yerde bırakıldı. Küçük çocukların meraklı bakışları arasında dakikalarca yerde bekletilen koyunlardan akan kan, bir görevli tarafından su sıkılarak temizlendi. Yaşananları küçük çocuklar korku ile izlerken, koyunlar ise bir süre sonra gelen bir kamyonete yüklenerek alandan uzaklaştırıldı.
Et dağıtımı ve kurban kesiminin ardından taziye ve çorba evinin açılışı Şanlıurfa Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba ile Soro İmam’ın çocukları Kenan, Ferzat, Mehmet ve Şıh Mehmet Altun tarafından yapıldı.


Bu haber 3112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması