ŞANLIURFA'DA BDP TARAFINDAN DÜZENLENEN MİTİNGTE OLAY ÇIKTI

Şanlıurfa BDP İl Teşkilatı BDP Milletvekili Sabahat Tuncel’in katılımı ile ‘Kadına Özgürlük Mitingi’ düzenledi. Miting sonrası yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

ŞANLIURFA'DA BDP TARAFINDAN DÜZENLENEN MİTİNGTE OLAY ÇIKTI
26 Aralık 2010 - 14:22
Şanlıurfa’da bugün BDP İl Teşkilatı yönetimi kadına özgürlük ve eşitlik sloganı ile bir miting düzenledi. Miting sırasında yüzlerini örterek ellerinde taşıdıkları PKK lideri Abdullah Öcalan posterleri ile Öcalan adına slogan attıkları belirlenen yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. 
Ali Şelli Parkında toplanan yüzlerce kişilik kalabalık gurup sloganlar, Kürtçe şarkılar ve halaylar eşliğinde beklemeye koyuldular.

Yaklaşık 1 saatlik bekleme ardından BDP otobüsü ile gelen BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, BDP Milletvekili İbrahim Binici ve BDP İl Yönetiminin katılımı ile eyleme başladılar. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgeden başlayarak Ahmet Bahçıvan İş Merkezine yürümek isteyen guruba polis tarafından izin çıkmadı. Bunun üzerine izin verilmediği takdirde Atatürk Bulvarında Cadde üzerinde oturma eylemi yapacaklarını belirterek İL Emniyet Müdürü Sabri Durmuşların gelmesini talep ettiler. Bölgeye gelen Sabri Durmuşlar ile BDP temsilcileri görüştükten sonra gurubun bulvar üzerinde trafik akışını engellemeden Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürümeleri konusunda anlaşıldı.

Güvenlik güçlerinin kontrolü altında kalabalık grup kadınların önderliğinde yine Kürtçe şarkılar ve sloganlar ve ellerindeki pankartlar ile yürüyüşe başladılar. Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan guruba BDP otobüsü üzerinden seslenen BDP Milletvekili İbrahim Binici uzun bir Kürtçe sesleniş yaptıktan sonra mikrofonu BDP Kadın Milletvekili Sabahat Tuncel’e devretti. Tuncel konuşmasında kadın-erkek eşitliğine değinirken; “Kadınlar günümüzde tarlalarda ve fabrikalarda çalışıyorlar. Bu meydanlar kadınında hakkıdır. Görüyoruz ki günümüzde 13-14 yaşında kızlar evlendiriliyorlar ve çocuk sahibi olmak zorunda kalıyorlar. Oysaki onlarda bir erkek kadar toplumda özgür ve demokratik bir bakışla klarşılanmalı ve fikirlerine başvurulmalıdır. Mecliste bildiğiniz gibi toplam 19 kanı vekil var. Bu 19 vekilin 14’ü bizim partimizdedir. Çünkü biz kadının özgürlüğünü ve eşitliğini savunuyoruz. Kadının bedenine ve haklarına yapılan tecavüzlere dur demek için varız.” dedi.
Gurup kısa bir ara vererek 5 dakikalık bir oturma eylemi yaptıktan sonra konuşmasına devam eden Tuncel; “Biliyoruz ki Türkiye, İran, Irak ve Suriye olmak üzere dünyadaki bu 4 ülkede Kürt halkı yaşamaktadır. Ve bu ülkelerin hepsinde Kürtlere ayrımcılık ve zulüm yapılmaktadır. Başbakanımız Erdoğan ise Ahmedinecad ile samimi bir durumdadır. İran Devlet Başkanı Ahmedinecad sıksık ülkemize gelmektedir. Son dönemde iyi durumda Türkçe bildiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. Madem o Türkçe biliyor sayın başbakan neden O’na ‘yaptıklarınız zulümdür. İdam bir insanlık suçudur.’ demiyorsunuz. Bu bir insanlık görevi değilmidir. Haksız mıyız yoksa Sayın Başbakan.” dedi.

Gurup eylemden sonra olaysız bir şekilde meydanı terk etmeye başladı. Lakin eylem sırasında polis tarafından PKK lideri Öcalan lehine sloganlar atan ve posterler açan 50’ye yakın kişiyi gözaltına almak istedi. Eylem sırasında yüzlerini kapatarak kendilerini gizlemek isteyen şüpheliler kaçmak isterken polis tarafından gözaltına alındılar. Gözaltında bulunan şüphelilerin durumu netleşmedi.

Kaynak:sanliurfa.com

Bu haber 1939 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu