ŞANLIURFA'DA 2. AIDS'Lİ KAN SKANDALI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAGeçen ay merkeze bağlı Ulucanlar Köyü’nün Karagöz Mezrası’nda üzerine sıcak su dökülen Y.Ç., Şanlıurfa Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi’ne kaldırıldı. Burada tedavisi sırasında küçük çocuğa daha önce bir bağışçıdan alınan

ŞANLIURFA'DA 2. AIDS'Lİ KAN SKANDALI
31 Mayıs 2008 - 20:29
kan verildi. Ancak sağlığı düzelmeyen minik Y.Ç. tedavi için Adana’ya götürüldü. Adana’da yapılan kan analizlerinde HIV virüsünden şüphelenen doktorlar, Y.Ç.’nin kan örneğini Ankara Hıfzıssıhha Kurumu’na gönderdi. 

‘HIV pozitif’ çıktı

Ankara’ya gönderilen kan örneğin ‘HIV pozitif’çıkması üzerine, aileyi Ankara’ya gönderdi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisine başlandı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir başmüfettiş, inceleme başlattı. İhmali bulunduğu ileri sürülen bir hemşire ile kimlikleri açıklanmayan bazı görevliler açığa alındı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Nevzat Yetkin ile Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi İdris Ahmet Çakır olayı doğrularken açıklama yapmaktan kaçındı.

Anne ve bebek ölmüştü

1996 yılında Şanlıurfa Doğum Hastanesi’nde sezaryenle yaptığı doğum sırasında Kızılay’dan alınan kandan AIDS kapan Müzeyen Işıkgöz, 2 yıl sonra bebeğini kaybetmişti. Müzeyyen Işıkgöz ise 2007’de öldü. Işıkgöz Ailesi, açtığı davada 110 bin YTL tazminat almıştı.

İzmir’de de AIDS’li kan

İkinci bir vaka da yine 1996’da İzmir’de yaşanmıştı. Prematüre doğan Y.O’ya 20 günlükken Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde Kızılay’dan alınan kan verildi. Kanı verilen donör 6 ay sonra yeniden Kızılay’a kan bağışında bulununca, AIDS olduğu anlaşıldı. Bebeğe de test yapıldı ve HIV virüsünün bulaştığı anlaşıldı. Y.O. hala yaşıyor, ailesi de 152 bin YTL manevi tazminat aldı.

Bu haber 2666 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...