ŞANLIURFA VALİSİ SİVEREK'TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa Valisi Nuri Okutan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde incelemelerde bulundu.        Şanlıurfa valisi Okutan, sabah saatlerinde ilçeye geldi. Vali okutanı ilçe

ŞANLIURFA VALİSİ SİVEREK'TE İNCELEMELERDE BULUNDU
03 Ağustos 2009 - 19:02
kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak İlçe girişinde karşıladı.
        Vali Okutan SODES projesi kapsamında ilçe kaymakamlığınca Şanlıurfa Siverek karayolunu 5 Km yaptırılan SODES parkı ve piknik alanında incelemelerde bulunarak buradan ayrıldı.
        Vali okutan ilçe merkezinde bulunan Dumlupınar ve Halit Gürpınar ilköğretim okullarının bahçesinde prefabrikten yapılan 2 anasınıfında yaptığı incelemelerde’’Her kesin eğitim meselesine sahip çıkmasın ve kız çocuklarının okullaşması ve özellikle anaokullarının yapılması için başta Belediye Başkanı ve diğer yetkililerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini istedi’’  İlçede Bulunan, bir halı sahada ve Tarihi Cudipaşa hanında da incelemelerde bulunan vali okutan ilçe kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve beraberindeki daire amirleri ile ilçenin karacadağ bölgesini gitti.
       İlçeye 45 km uzaklıkta bulunan karacadağ bölgesinde kayak merkezinde incelemelerde bulun. Vali Okutan Kayak merkezinde bulunan tesislerin ve kayak pistinin yetersiz olduğunun, incelemelerin ardından teknik bir ekibi kayak merkezine gönderip incelemelerde bulunacağın, gerekirse kayak merkezine ilave pistlerin yapılacağının ’belirti. Vali Okutan daha sonra karacadağ eteklerinde besicilik yapan göçerlerin kıl çadırlarını gezendi burada yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi.
   Öğlen yemeğini Kayak merkezi sosyal tesislerinde yiyen Vali Okutan, burada Gazetecilere yaptığı açıklamada, Her hafta bir ilçemizi gezerek o ilçede mevcut sorunları yerinde inceleyerek daha hızlı çözüm için çalışıyoruz bu gün Siverek ilçemizi gezdik göçebe çadırlarında yaşayan vatandaşlarımızın ve köylülerimizin sorunlarını yerinde tespit edip vatandaşlarımızı dinleyerek mevcut sorunların dinledim, Her hafta bir ilçede olmamın nedeni yerinde görerek incelemek sorunların çözümünü daha hızlandırır. Köylerimizin okul ve yol ihtiyacı olan köylülerimizin dinledik, 4 köyümüze okul sözü verdik yol sözü verdik ama köylü vatandaşlarımızda bunun karşılığında kızların okullaşmasında, bizlere destek verecekler. Köylerde okulların yapılması için ellerinde gelen yardımı esirgememeleri gerekir. ‘’ dedi.
     Şanlıurfa valisi Nuri Okutan ve beraberindekiler Kayak merkezinin ardından Çıkrık köyünü de incelemelerin ardından karacadağ bölgesinden ayrıldı.


NOT: SİTEMİZDE BULUNAN HABER, FOTOĞRAF, YAZI VB. HERTÜRLÜ MATERYAL KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ YAZILI İZİN OLMADAN KULLANILAMAZ. AKSİ DURUMDA HERTÜRLÜ HUKUKİ HAKKIMIZ SAKLI BULUNMAKTADIR.
Bu haber 1924 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı